Може ли България да остане без газ или за домакинства

...
Може ли България да остане без газ или за домакинства
Коментари Харесай

Ще има ли режим на тока през зимата

Може ли България да остане без газ или за семейства и бизнеси да се вкара режим на тока? Бившият финансов министър Симеон Дянков сподели в ефира на NOVA, че „ има действителна заплаха градове в България да останат без електричество ”.

" България ще има газ през зимата, и освен това на търпими цени ", увери в студиото на „ На Фокус ” министърът на стопанската система Никола Стоянов.

Темата в „ Здравей, България ” разясниха енергийният специалист Боян Рашев и някогашният шеф на ЕСО Валентин Колев. „ По тези аргументи, които загатна някогашният министър на финансите Симеон Дянков, няма да се случи ”.

Така Валентин Колев изрично отхвърли опцията за режим на тока на семействата у нас. По думите му в най-лошия случай потребителят автоматизирано минава към снабдител от последна инстанция.

Боян Рашев се съгласи с мнението на някогашния шеф на ЕСО и добави, че токът физически няма да спре, само че щял да настане безпорядък в случай че има банкрути на търговци.

Сметките за ток изпревариха ниските заплати

На въпрос дали ще издържи електроразпределителната ни система в случай че от ден на ден консуматори решат да преминат към отопление на ток, енергийният специалист отговори, че местни проблеми са вероятни.
 istock istock
„ Според мен има много райони в България, където не е вложено задоволително в разпределителната мрежа ”, счита Рашев.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР