Може КЕВР да продължи да заседава и взима решения, но

...
Може КЕВР да продължи да заседава и взима решения, но
Коментари Харесай

Експерт: Ние купуваме руски газ, но от Гърция или от други места в региона. И това е откровено лицемерно

" Може КЕВР да продължи да заседава и взима решения, само че евентуално участниците на енергийния пазар може да апелират решенията на КЕВР въз основата на решението на Конституционен съд и надлежно постфактум те да бъдат невалидни. Това ще сътвори безпорядък, изключително на пазара на природен газ, където цената се дефинира месец за месец ".

Това сподели в предаването " Твоят ден " на NOVA NEWS специалистът Мартин Владимиров, шеф стратегия " Енергетика и климат " в Центъра за проучване на демокрацията.

По думите му: " Има опция на съветския газ, само че с цел да се възползваме от нея, държавното управление трябваше доста по-рано да вземе решителни политически ограничения на доста високо ниво и в съдействие със страните от района за договаряне на дълготраен контракт за доставка на природен газ. Докато подобен няма, " Булгаргаз " ще би трябвало да закупува природен газ месец за месец, като единствените благоприятни условия са закупуване на съветски газ, който е бил закупен към този момент от други търговци, най-много гръцки компании ".

Експертът изясни: `Ние купуваме съветски газ, само че от Гърция или от други места в района. И това е искрено лицемерно, тъй като поантата в публичната полемика е, че ние сме самостоятелни от съветския газ и от " Газпром. Това не е правилно ".

Коментирайки цените на газа, Владимиров сподели още, че за крайните консуматори няма риск. Но въпреки всичко стопанската система не се състои единствено от семейства, а от бизнеси. Той уточни, че има предприятия, които могат да преминат на различни източници, само че има и бизнеси, като химическата и торовата промишленост, които не може да заменят природния газ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР