Може и да ви звучи невероятно, но неограничената консумация на

...
Може и да ви звучи невероятно, но неограничената консумация на
Коментари Харесай

Черешите и ягодите могат да станат опасни, ако превишим определено количество

Може и да ви звучи необикновено, само че неограничената консумация на череши, вишни и ягоди може да се трансформира в заплаха за здравето ви. Обожавам тези плодове, само че откакто научих това, несъмнено лимитирам количеството на дневния банкет.

Лекарите споделиха за това какво количество от плодовете, които се продават на пазара през юли можете да изядете дневно. Превишаването на тази норма може да докара до много неприятни последствия.
 Как се замразяват ягодите, че да можем да си ги хапваме и през зимата Как се замразяват ягодите, че да можем да си ги хапваме и през зимата
Ягодите са обичан плод на дребни и огромни. Често ние се чудим по какъв начин можем да ги запазим за по-дълго време и даже за зимата. Това е царски п...

При нас сезонът на юнските плодове е в разгара си. Запона с уханни  ягоди, последвани от сочни череши и трапчиви вишни. Тези деликатеси са по-полезни от „ обичайните “ десерти, само че не трябва да ги ядете в неограничени количества, предизвестяват водещите международни диетолози.

Специалистите не отхвърлят, че черешите и вишните са най-полезните плодове в този сезон. Между тях няма особена разлика в състава - те съдържат съвсем целия набор от нужните за тялото витамини. Въпреки това, при усвояването на тези потребни субстанции, черешите към момента са водещи.

В яерешите се съдържат по-малко фибри. По предписание, сладката череша е по-добра от ягодата, има повече витамини в по-достъпна форма. Можете също по този начин да забележите нейните диуретични свойства заради огромното количество калий, акцентират специалистите.

Черешите, обаче, съдържат и най-голямо количество фруктоза. Не бива да прекалявате с тови плод следобяд - има огромен риск от напълняване. Тези, които страдат от наднормено тегло и диабетиците също би трябвало лимитират приема на череши. Вишните и ягодите, съгласно специалистите, са по-диетична храна, само че ягодите не са толкоз богати на витамини.
 Ето какъв тор би трябвало да употребявате за поддържане на ягодите Ето какъв тор би трябвало да употребявате за поддържане на ягодите
Ако и вие обичате ягоди, сигурно домашно отгледаните ще ви се усладят повече от купените от магазина. Отглеждането на ягоди в гра...

В ягодите има несъмнено количество витамини, само че не трябва да се преглеждат като добър източник на витамини. В същото време има и плюс: наличието на захароза не е толкоз огромно. Следователно, ягодите могат да бъдат по-щадящи в това отношение, което се смята за много диетично, споделят  лекарите.      

Диетолозите предлагат на феновете на плодове да ядат не повече от 200 грама от тях дневно. Превишаването на тази норма може да докара до неочаквана алергия. Освен това, ягодите, черешите и вишните би трябвало да се употребяват не повече от един път на всеки два дни, означават диетолозите.

Може това количество да ви се стори много малко, имайки поради късото време, в което ожем да ги откри на пазара, само че би трябвало да се грижим за здравето си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР