Може и да ви се струва наивно, но цветовете наистина

...
Може и да ви се струва наивно, но цветовете наистина
Коментари Харесай

Тези цветове в спалнята повишават желанието за секс

Може и да ви се коства наивно, само че цветовете в действителност въздействат на интензивностите и настроението ви в съответно помещение. Ето за какво е значимо да подберете деликатно интериора на спалнята си, където прекарвате 1/3 от денонощието.

Сън или секс?

Изследване на веригата хотели Travelodge, в което са взели присъединяване 2000 британци разкрива, че цветовете в спалнята имат отношение към либидото и почивката.
Хората, които имат повече синьо в тази стая, спят по-добре. Карамеленият цвят пък покачва желанието за секс.

Резултатите демонстрират, че притежателите на сини спални, спят приблизително по 7 часа и 52 минути. Оказва се, че това е желан цвят на множеството строители, учители и бюрократи. Синьото успокоява, защото се асоциира с вода, небе, безкрайна простор. Цветът по натурален метод намалява кръвното налягане и сърдечния темп. 58 % от британците спят в сини спални и се разсънват щастливи и отпочинали, твърди още изследването.

Друг цвят, който спомага за добър и бездънен сън е жълтият, само че в по-малко ярките му нюанси. Според проучването притежателите на тъмножълти спални спят приблизително по 7 часа и 40 минути на денонощие. Топлият жълт цвят оказва помощ на тялото да се отпусне като успокоява нервната система.
Зеленото също работи успокояващо и е третият най-хубав избор за спалня. Феновете на зеленото спят по 7 часа и 30 минути. А 22 % от участниците в изследването настояват, че се „ усещат отпочинали и положителни “, събуждайки се в зелените си спални.

Сребристите тонове в тези пространства пък основават асоциация с луната и мозъкът се настройва по-лесно за сън. Според създателите на проучването той трае приблизително към 7 часа и 33 минути. Цветът работи положително и на либидото.

Изненадващо оранжевото се нарежда незабавно по-късно, осигурявайки 7 часа и 28 минути сън. Като част от топлата гама, цветът спомага за отмора, а също по този начин подтиква храносмилателната система. Оранжевото отпуска мускулите! Според проучването оранжевото и златистото е изборът за спалня на доста банкери и сътрудници по недвижими парцели.
Кафявото и сивото са избрани като „ депресивни “ цветове. Хората, които имат спални в тези тоналности, спят към 6 часа и 12 минути, твърди проучването.

Резултатите демонстрират още, че те подтикват желанието за онлайн шопинг от леглото! Феновете на кафявото също по този начин са работохолици и придвижват работата си в спалнята най-малко 3 пъти седмично.
Дойде ред и на лилавото! То се оказва най-лошият вид за спалня съгласно изследването като в сходни спални сънят продължава към 5 часа и 56 минути на денонощие. Този цвят подтиква мозъка и му пречи да премине в режим на отмора. Той също по този начин подтиква половото предпочитание, тъй че в случай че не спите, ще вършиме други приятни неща.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР