Може и да не ви се вярва, но има млади

...
Може и да не ви се вярва, но има млади
Коментари Харесай

Сред тях ли сте: Седемте типа баби, които подлудяват внуците си

Може и да не ви се има вяра, само че има млади фамилии, които не желаят да оставят децата си при техните баби, както доста други избират. Оказва се, че не всички баби работят позитивно на децата.
Бабата орлица
“Не влизай в пясъчника, ще хванеш глисти! Закопчай си якето, че духа вятър! Дай да те държа за ръка, че е стръмно ”. Тази стара баба постоянно е нащрек. Нейната задача е да опази детето от заплахите, за които постоянно приказват и демонстрират по малкия екран. Ако се развихри и й се разреши, такава жена ще трансформира всевъзможен палавец в уплашено зайче, който ще се опасява даже от личната си сянка.

Бабата фантазия
Пълна диаметралност на предходната. За да може нейният внук по-често да я радва с усмивката си, тя го храни с шоколадови бонбони преди обяда, позволява му да скача на спалнята и му купува всичко, което изиска. “Само не казвай на мама и баща ”, споделя бабата. Подкопаването на родителския престиж за нея нищо не значи.
Бабата досадница
Свръхзадачата на тази свята жена е да не разреши внукът й да почине от апетит. Тя непрестанно пъха нещо в устата му с думите “още една лъжичка и още едно месце ”, на своя глава, цялостни чинията и ужасно се наскърбява, че детето не яде. Или стартира да сипе закани: “Докато не изядеш това, няма да станеш от масата ”. Ако не се намесите, изходите са два: или дете със затлъстяване, или с омерзение към храната. Хранителното принуждение, както и всяко друго, не се разминава без последици.

Бабата жертва
Любимото й занятие е да се оплаква от живота, да упреква за всичките си беди държавното управление, мъжа си, децата си и, несъмнено, внука си. Нито една разходка с нея няма да премине безмълвно и умерено. Мрънкащата досадница с детайлности ще опише на детето по какъв начин е отгледала татко му, а той, неблагодарникът, отсъствал от учебно заведение и носел единствено двойки. И по какъв начин тя не си дояждала, с цел да може синът й да яде месо и да носи съвременни джинси…
Бабата критик
Нейното мнение в действителност е последна инстанция и тя няма да се посвени да го огласи. Такава баба е уверена, че младите родители погрешно къпят детето си, че постоянно го хранят, че малко го разхождат, че неприятно го обличат и ненужно отварят прозорчето за проветряване.

След това ще стартира да подлага на критика и самото дете: “Ти, какво, дебил ли си? Кой шари по този начин, би трябвало по контура! Ти български разбираш ли? Ударението не е там! ”. Убедена, че детето е с “две леви ръце ”, няма да му даде да пипне даже отдалеченото на тв приемника. С такава възпитателка детето ще израсне комплексирано, ще стартира да се съмнява и в родителите си, че нищо не схващат от живота.
Бабата съжалителка
Духовен родственик на бабата критик. “Ах, какъв си слабоват, бледичък и си облечен с каквото е попаднало ”, такива бабини похвали бързо ще посеят в детето зърната на бъдещите комплекси.

Бабата сравняваща
Желаейки да стимулира вашето чадо за огромни триумфи и постижения, тя безусловно ще му открие ориентир – да вземем за пример митичния внук на приятелката си. Виждаш ли, той четял стихове още от годинка, а ти в пети клас не можеш едно стихотворение да научиш. Какво чака синът ви в компанията на такава баба? Завист и злоба към момчето, което той в никакъв случай не е виждал. И позор, че той се е паднал неин внук, вместо оня дребен супермен.
Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР