Може и да има план за излизане от кризата с

...
Може и да има план за излизане от кризата с
Коментари Харесай

Бивш здравен министър не вижда план за излизане от кризата

Може и да има проект за излизане от рецесията с ковид, само че аз не го виждам. Най-лесно е да се затваряме и да прекратяваме действия, само че не може това да бъде продължено във времето. Това съобщи в утринния блок на БиТиВи някогашният здравен министър Таня Андреева.

Тя ограниченията против разпространяването на ковид като взети в точния момент. Това показвали и данните. Хубавото е, че на фона на всичко, което се случва в страните от Европейски Съюз, в България има по-малко болни и по-малко тежки случаи, регистрира някогашният здравен министър.

Трябва да се намерения какво следва за излизане от рецесията с ковид, само че на нея й липсва ролята на самия министър на опазването на здравето. Извънредното състояние е време, в което тази рецесия би трябвало да има проект по какъв начин да бъде ръководена и рисковете за нейното излизане, изясни Андреева.

Някои хора губят самообладание и желаят по-бързо да излезем от рецесията, само че е доста по-важно да се съобразяваме с действителностите, път по който да вървим, и средата, в която да живеем, сподели още тя.

Бившият здравен министър настоя за незабавни ограничения и политика за регионалните лечебни заведения в страната.

Тя се надява, че здравният министър и медиците могат да изработят логаритми и проект за държание на лекарите и един проект за сигурност както на лекарите, по този начин и на пациентите, когато има такива положения. Най-рисковите отделения са интензивните отделения.

По думите й Министерство на здравеопазването разполага с голям потенциал за политики във времето на рецесия и би могло да види кои лечебни заведения могат да дадат на късо. Таня Андреева даде образец с лечебните заведения във Видин и Провадия, където не е направена добре оценката на обстановката от вътрешната страна.

" Кризата би трябвало да бъде ръководена от хора, които са доста добре готови в здравния бранш ", настоя някогашният здравен министър.

Бременните дами са обезпокоени, само че първоначално били още по-притеснени поради спрените женските съвещания, изясни Таня Андреева, която работи в болница " Шейново " и добави, че би трябвало да се откри логаритъм, който да бъде най-безопасен за самите пациенти.

Таня Андреева се разгласи и против спрените инвитро процедури от министъра на опазването на здравето поради ковид преди няколко дни. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР