Може и да е лято вече, но мнозина все още

...
Може и да е лято вече, но мнозина все още
Коментари Харесай

Що е то фастинг? Модерната диета, с която и българските звезди топят килограми и обиколки

Може и да е лято към този момент, само че мнозина към момента поставят огромни старания, с цел да поддържат тялото си във форма. А както знаете, и при диетите, както и при доста други неща, има мода. В последно време господства по този начин нареченото интервално недояждане или просто фастинг.

Каква е концепцията? Всъщност е доста просто - човек може да се храни в избран часови период денем, като самичък преценя по кое време да бъде той, като се пропуща едно хранене - най-често закуската. Така се получават 16 часа, в които не се яде, и 8, в които може. Разбира се, някои усилват " гладния " интервал доста и по този начин стигат до едно хранене дневно или даже едно на няколко дни. Идеята е елементарна - задоволително дълго време, в което инсулинът и кръвната захар да спаднат, с цел да може да започва горенето на мазнини.

Внимание! Интервалното недояждане не се препоръчна за всеки! Ако имате желание да стартирате фастинг, безусловно се консултирайте с вашия доктор и обсъдете дали е уместно за вашия случай! 

Този вид режим напоследък е желан от доста холивудски звезди - Дженифър Лопес, Дженифър Анистън, Хю Джакман, Бионсе, Никол Кидман, Миранда Кер, Бен Афлек. Но " модата " пристигна и у нас и към този момент значително известни българки станаха почитатели на фастинга. Ето и кои са те.

Виж още: Светлана Гущерова сподели в какъв лукс спи дребното ѝ момченце, има си и специфична охрана 

Алекс

Близначката Алекс от хитовото r&b дуо Алекс и Влади е измежду почитателите на фастинга. С него тя реализира мечтаното beach body, като избра да се храни в 7-часов " прозорец ", а да гладува - 17 часа. В тях тя е единствено на вода и питиета без калории. Между нас казано, само че Алекс и преди изглеждаше супер. Тя дружно със сестра си са даже рекламни лица на бранд за фитнес добавки. Двете упражняват постоянно и деликатно сортират това, което поставят в чиниите си.

Камелия

Наскоро в Instagram певицата разгласява фотография по какъв начин яде сандвич посред магистрална отбивка. Тогава мнозина се запитаха по какъв начин съумява да яде такива неща и да наподобява по този метод. Отговорът на въпроса е в заглавието на материала ни - фастинг! Веднъж седмично певицата гладува за 32 часа. Така да вземем за пример в неделя закусва и по-късно вечеря в понеделник.

Виж още: Дъщерята на Кака Лара подвигна щура женитба, омъжи се за огромната си любов 

Биляна Лазарова

Наскоро стана ясно, че и Биляниш е пробвала фастинга и е останала удовлетворена. Младата майка става всяка заран в 7 ч., само че първото ѝ хранене е едвам в 13:30 ч. Вечеря не по-късно от 18:30. От менюто си е отрязала всичко сладко, а се храни главно с ориз и месо.

Мария

Певицата е споделяла, че е почитател на 48-часовия фастинг. По това време пие само вода. " Два дни недояждам, един ден хапвам ", споделяла е преди време тя.

Виж още: Лято по ноти за Лидия сред участията: Певицата се отдаде на занимания, правилни другари и коктейли 

Кристин Илиева

Моделката е почитател на лечебното недояждане, като употребява телефона си, с цел да следи по кое време е позволено и по кое време е " неразрешено " да се храни. 

Изображение: https://www.instagram.com/awexi/
https://www.instagram.com/kamelia_official/
https://www.instagram.com/b_lyanish/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР