Може хората да започнат да се замислят дали да теглят

...
Може хората да започнат да се замислят дали да теглят
Коментари Харесай

Хампарцумян: Очаквам инфлация между 10 и 20%

" Може хората да стартират да се замислят дали да теглят заеми и да купуват жилища поради войната в Украйна. " Това разяснява ръководителят на Българския форум на бизнес водачите Левон Хампарцумян пред Би Ти Ви. 

„ В този миг може би малко ще се забави този сегмент на жилищния пазар. Това може би ще предотврати балона, който се надуваше “, сподели той.

 „ Някъде по-бавно и доста деликатно може да има повишаване, тъй като най-силният инструмент на централните банки да се борят с инфлацията е покачването на лихвите. Разбира се, внезапното повишаване основава различен тип проблеми в стопанската система и там ще се балансира на ръба на бръснача “, счита специалистът.

Относно високите цени на олиото и горивата съгласно него търговците естествено искат да подвигат цените до такава степен, докъдето някой ще купи. 

" Сега несъмнено има регулатор, има такива неща, само че въпреки всичко не сме в комунистическа страна, където цените са централно контролирани “, изясни още  Хампарцумян. Той предвижда, че в случай че горещата фаза на войната свърши и има някакви споразумения, това ще повлияе на пазарите.

Хампарцумян дефинира глобите против Русия като доста съществени.
" Мисля, че към този момент Русия е в механически банкрут. Не мога да ви кажа по кое време ще спре да плаща отговорностите си по външни заеми, само че в този момент одобриха някакъв закон, който всъщност споделя, че заемите във валута ще се заплащат в рубли, което е почти обявяване на дефолт ", счита той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР