Може да я наречете и “ Фалшива баница , но

...
Може да я наречете и “ Фалшива баница , но
Коментари Харесай

ЕВТИНА БАНИЦА ОТ ЯЙЦА: Много е проста, всяко парче се топи от мекота!

Може да я наречете и “ Фалшива баница „, само че несъмнено е доста вкусна и бърза, освен това е евтина – по джоба на всеки. Освен, че е лесна за подготвяне, тя е толкоз вкусна и мека, че ще желаете да я приготвяте всеки ден.

Печивата от този вид постоянно са най-бързото решение, когато сте гладни, изключително тези, които се пекат без кори и не са с втасало тесто. Точно такава е и тази „ подправена баница “, която се прави с композиция от яйца и настърган кашкавал, само че и ситно нарязан див лук.

Невероятно просто и готово за по-малко от половин час. Можете също по този начин да добавите шепа спанак или нарязани зелени подправки или малко тънко сирене на усет. Имайте поради, че сместа не е доста гъста, тъй че в случай че сложите доста от съставката, тя може да „ падне “ на дъното. Ето какво ви би трябвало за тази версия:

 омлет с лук

Фалшива баница от яйца

Продукти: 

6 яйца

сол и черен пипер на усет

малко сухи подправки по желание

300 мл прясно мляко

50 г настъргано сирене чедър или по желание (или 100 г)

една чушка или половин в случай че е едра (жълта, алена или зелена)

1-2 глави свеж лук и малко масло за намазване на тавата

Приготвяне: 

В дълбока купа счупете яйцата, посолете ги, поръсете с черен пипер на усет, след което прибавете лъжица сухи подправки по желание (може италиански микс, босилек, риган, магданоз и др.)

 яйца с подправки

Разбийте с кухненска бъркалка, до момента в който яйцата станат гладки. След това прибавете млякото и разбийте още малко, до момента в който се смеси. Отстрани настържете 50-100 г чедър или сирене по желание, след което го прибавете към яйцата.

 настърган кашкавал

 яйца със сирене

Разбъркайте с лъжица или шпатула. Нарежете на ситно половината чушка (може и алена или зелена чушка), прибавете я към яйцата и направете същото с пресния лук.

 яйца с свеж лук

Разбъркайте, с цел да се изравнят съставките. Получената примес се изсипва в добре намазнена, по-малка и по-дълбока тава (само на по-дебел слой), намазана с масло или маргарин.

 пица-омлет

Разклатете и разпределете съставките отмерено, след което печете в авансово загрята фурна на 200 градуса за към 20 минути.

 омлет баница

 пълен омлет

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР