Може да стягате ските, снежен уикенд ни очаква, в събота

...
Може да стягате ските, снежен уикенд ни очаква, в събота
Коментари Харесай

Прогнозата по БТВ донесе дългоочаквана новина: Може да стягате ските

Може да стягате ските, снежен уикенд ни чака, в събота ще вали много сняг, излиза наяве от прогнозата на БТВ с водеща Лора Георгиева. В идващите дни остава прохладно и със зимни температури. Денят другояче стартира с раздрана облачност и до обяд ще има много слънце.

По-късно обаче от северозапад ще се заоблачи, следобяд и по здрач тук-там в западна и северна България ще вали и дъжд и сняг. Вятърът е сдържан в Дунавската низина и западните региони, даже мощен. За това в доста области е в действие жълт код за рисково време. Максималните температури през днешния ден ще са малко - по-високи от миналите дни и ще доближават от 7 до 12 градуса. В планините също е много прохладно, само че и едва ще се затопли, по обяд ще има повече слънце, а следобяд ще се заоблачи.

Ще има къси снеговалежи в Стара планина и Рило-Родопския масив. Снежната завивка по ски пистите доближава към метър. В петък на доста места облаците ще намалеят, а слаб сняг ще превали единствено към планините. Ще духа обаче мощен северозападен вятър и ще става студено. В събота чакаме интензивни снеговалежи като на доста места ще се образува и снежна завивка. В неделя валежите ще стопират и облаците ще понижават следобяд до слънчево време. Въпреки това температурите ще вървят надолу. През първите дни на новата седмица ще е облачно. От вторник се чакат нови превалявания от сняг. Застудяването остава и температурите към този момент мъчно ще надвишават нулата. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР