Може да сте останали с впечатление, че авторите на статии

...
Може да сте останали с впечатление, че авторите на статии
Коментари Харесай

3-те основни причини да губим от нашите инвестиции

Може да сте останали с усещане, че създателите на публикации за финанси и стопанска система са хора, които знаят всичко за тези тематики и в никакъв случай не са допускали неточности. Всъщност е тъкмо противоположното. Аз знам повече за персонални финанси и вложение от средностатистическия българин, тъй като съм позволил доста повече неточности от множеството хора. В тази публикация съм синтезирал от моя персонален опит 3-те съществени аргументи за това да губим пари от нашите вложения.

За начало ще ви кажа, че се занимавам с вложение от над 20 години и съм имал доста триумфи, само че и много сериозни моменти за това време. През последните 5 години имам привилегията да се изучавам и от грешките на хората, с които работя по увеличение на тяхното благосъстояние.

От професионалния ми опит като инспектор и като проверяващ разнообразни видове измами, ми е останала способността да проучвам в елементи даден проблем и да отвеждам модели на държание, които се повтарят. През последните седмици преминавам през промяна при персоналния ми жанр на вложение и ръководство на пари. Една от тематиките, които преглеждам е тази за грешките, които съм позволил в тази област. Също по този начин, направих разбор и на тези, направени от мои клиенти, и се оказа, че главните аргументи хората да губят пари от техните инвестиции са следните:

Липса на познания и умения

Ще си кажете, че това е явна причина. Така е, само че за какво тогава към момента има хора, които позволяват едни и същи неточности. Казах ви, че не се удовлетворявам единствено да прегледам главния проблем, а го проучвам в детайлности, и ето най-честите не изключително умни ходове, които вършат хората, които нямат задоволително познания за това.

Да слушаме препоръки от другари и „ специалисти “ . Всеки може да изрича мнението си за даден актив и да си мисли, че това е „ идващото огромно нещо “, само че НИКОЙ не знае какво тъкмо ще стане с него в бъдеще. Дори хора, които работят в компании, които са на фондовата борса, не постоянно знаят на 100% по какъв начин ще се отрази обещано деяние върху цените на техните акции. Ако някой тръби наляво и надясно за инвестиция с огромен капацитет, най-вероятно той персонално печели от продажбата на този актив.

Да вървим с тълпата. Какво ще създадем, в случай че забележим, че акциите на дадена компания са създали растеж от 60% за предходната година и от ден на ден хора влагат в нея? Ще се включим и ние в „ промоцията “, нали? За страдание, фондовите пазари не са кварталните магазини, в които понижените цени са за тъкмо закрепен период. Обикновено, когато за дадена инвестиция стартират да приказват всички, тя не е толкоз добра. Шансът да купите от нея съвсем на върха и по-късно да продадете на загуба, е огромен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР