Може да сте опитен маркетинг лидер или предприемач, но всяко

...
Може да сте опитен маркетинг лидер или предприемач, но всяко
Коментари Харесай

4 лъжи за маркетинга, в които технологичните стартъпи трябва да спрат да вярват

Може да сте умел маркетинг водач или бизнесмен, само че всяко пускане постоянно ви учи на нови уроци. След като съветвах десетки започващи компании в региона на изкуствения разсъдък, интелигентната домашна електроника, финансовите технологии, създаването на програмен продукт, продуктовия дизайн и Web 3.0 промишленостите по целия свят, бих желал да споделя някои уроци, на които ме научи животът на започващите компании. В тази публикация ще разкрия четири от най-големите неистини за това какво прави софтуерните започващи компании сполучливи, както и няколко съвета за ръководство на маркетинга, пише Дана Качан, главен маркетинг шеф в BullPerks & GamesPad, в публикация за Entrepreneur. 

Лъжа №1: Повече чиновници могат да се оправят с повече работа 

Въпреки че това изказване наподобява безусловно разумно, то не постоянно е правилно. Една от най-големите неточности на започващия бизнес е опитът да се спестят пари посредством наемане на повече, само че " по-евтини "  специалисти. Повечето от тези започващи компании приключват с огромен, само че непрофесионален и неавтономен екип, който даже не може да се оправи с главните задания. Това решение води до загуба на два жизненоважни ресурса — време и пари.

От моя опит по-професионалните чиновници могат да се оправят с повече работа. Дайте приоритет на качеството пред количеството. С няколко експерти на борда можете да управлявате повече работа, да изградите по-силен маркетинг и да развиете започваща компания по-бързо, тъй че да може да си позволите да разширите екипа. За да изградите мощен маркетингов екип от нулата, по-добре е първо да наемете мощен маркетингов водач. Дори в границите на най-малък бюджет, този човек ще ви помогне да наемете верните хора, разпознавайки същинските експерти от тълпата.

Лъжа №2: Създайте реклама и всичко ще е наред 

Създаването на реклама преди стартирането на продукта наподобява като явна и нужна стъпка за всяко пускане. Какво може да не е наред тук? Лошото е да не можете да го поддържате във времето. Повечето започващи компании работят на ръба на качествата си, с цел да дават най-хубавото преди първите значими етапи като пускане на артикул или набиране на средства от краудфандинг.

Това е стадий на " обещанието ", когато шумът се основава на вярата на потребителите и вложителите, че стартъпът ще израсне до водач в промишлеността. Преминавайки този стадий, доста започващи компании въздъхват с облекчение, мислейки, че най-трудната част е завършила. Обещанието обаче е нищо без осъществяване. Вместо да засилят маркетинга, да се концентрират върху създаването на артикули и построяването на взаимоотношения с аудиторията, екипите стартират да се забавят. Загубата на реклама не е толкоз огромен проблем, колкото загубата на доверие на клиентите. Можете да започнете шума още веднъж, само че възобновяване на доверието е по-сложен развой. Опитайте се да се ангажирате с обещанията си.

Лъжа №3: ​​Популяризирането на продукта е най-важният маркетингов приоритет

Инвеститорите нормално обръщат особено внимание на екипа на стартъпа, когато преглеждат pitch decks. Дори в случай че продуктовата идея наподобява сурова и несъвършена, капацитетът на екипа може да изиграе решаваща роля в убеждаването. Редовният консуматор има сходен метод на мислене. Хората демонстрират повече схващане към грешките на започващите компании, в случай че се доверят на екипа зад марката.

Но сигурни ли сте, че вашата аудитория ви познава? Въпреки че продуктовият маркетинг безспорно е значим, има и други неща, които може да желаете да пускате на пазара по едно и също време. Много създатели на започващи компании подценяват смисъла на построяването на персонална марка. Работата по позиционирането ви като водач на мисълта може доста да способства за цялостната известност на марката. Същото се отнася и за популяризирането на професионалните достижения и достиженията на членовете на вашия екип. Уверете се, че аудиторията ви научава за вас от медии, подкасти, конференции, онлайн събития и обществени медии.

Лъжа #4: В започващите компании маркетинговите спринтове работят единствено на хартия 

Младите създатели на започващи компании постоянно не одобряват съществено концепцията за " маркетингови управнически спринтове ", в случай че не става въпрос за разработка на програмен продукт. Разбира се, започващият живот е доста по-динамичен от живота на одобрените компании и изисква доста повече еластичност от маркетинговите екипи. Това обаче не би трябвало да навреди на осъществяването на маркетинговата тактика, което значи прецизно сходство със седмичните спринтове и месечния проект. Без вярно обмисляне на екипната работа, създаване на работния развой и поетапно внедряване на спринтове, стартъпът ще продължи да ръководи процесите в неконтролируемия безпорядък, който бързо ще изтощи екипа.

Ако желаете да развиете мощен маркетингов екип, да спечелите доверието на клиентите, да изградите мощна известност на марката и да управлявате сполучливо целия маркетингов развой, не попадайте в клопката да вярвате на четирите неистини нагоре. 

Източник: Дана Качан, главен маркетинг шеф в BullPerks & GamesPad, за 

Превод и редакция: Нели Тодорова                                     
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР