Може да симулираш интелект, но не можеш да симулираш духовност.

...
Може да симулираш интелект, но не можеш да симулираш духовност.
Коментари Харесай

Ректорът на СУ: Безобразието се превръща в традиция

Може да симулираш разсъдък, само че не можеш да симулираш нематериалност. Затова днешният празник е толкоз скъп, всички усещаме надълбоко в себе си, че културата и духовността са най-човешкото - това, което не може да ни се даде наготово или да ни се отнеме принудително. Това сподели ректорът на най-старото висше учебно заведение в страната Софийския университет " Св.Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков в словото си по време на академично празненство в Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност.

Той обърна особено внимание на нарушената традиция по време на празничното шествие до паметника на светите братя Кирил и Методий.

" Коментирам за повторно държанието на политиците, които отново се подредиха преди нас на шествието. Ще кажа единствено, че безобразието се трансформира в традиция “, сподели той и добави, че през тази година е имал доста време да мисли за какво се получава по този начин и е стигнал до извода, че повода не е, че са злонамерени.

" Повечето от политиците преди този момент в никакъв случай не са взели участие в шествието и за това не знаят какъв е неговия ред ", означи той и добави, че постоянно най-отпред върви българското духовенство, след него са представителите на научните, просветителните и културните институции, а след това цялото българско поданство, което обича светлия празник.

По-рано в петък отпред на празничното шествие бяха президенът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова, министрите Екатерина Захариева и Боил Банов, както и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР