Може да се реализира кабинет с падащ кворум, но такова

...
Може да се реализира кабинет с падащ кворум, но такова
Коментари Харесай

Антоанета Христова: Намираме се в тежка патология, политическите сили действат срещу себе си

" Може да се осъществя кабинет с падащ кворум, само че такова държавно управление няма да бъде устойчиво. През цялото време ние се намираме в доста тежка патология. Това е държание, което излиза отвън рамките на рационалното, целесъобразното и потребното за страната, дейно политическо държание. При състояние, че това води до загуба на престиж на тези, които политически  ръководят от една страна и от друга - до понижаване на рейтинга им, което е на процедура гибелен ход, това значи, че тези субекти са изгубили ориентировка за време и място, т.е. намират се в патологично положение ". Това сподели политическият психолог Антоанета Христова в обзорното предаване " Това е България " на Радио " Фокус " в в отговор на въпроса дали ще успее ходът на Борисов с номинацията на проф.Габровски и дали няма да се осъществен страховете на Кирил Петков и Христо Иванов, че държавно управление може да се избере и с падащ кворум.

" Моята оценка на всичко, което се случва през последндобронамереностите месеци, е, че ние се намираме под въздействието на деформирани, нереални политически процеси, които ни сервираха на масата, една доста грозна политическа картина ", добави тя.

Резултатът е едни самоубийствено работещи против себе си политически сили, изключително новите политически партии, които влязоха в последните 2-3 Народното събрание. В момента има стабилно отговорно държание, обвързвано с ГЕРБ и Движение за права и свободи, макар че ДПС още не е споделила дали ще взе участие в държавно управление. Всички останали, без значение, че целият разсъдък приказва, че сега е належащо експертно държавно управление, което да вземе избрани решения по отношение на Плана за възобновяване, с съответен настоящ бюджет и т.н, на никого не му минава през съзнанието че има моменти, в които би трябвало да се извърши алтруистичен акт, дори да донесе негатив за в бъдеще. И това би било в името на волята да се покаже доброжелателност и мисъл за жителите. Няма такова нещо от останалите политически партии, стана ясно от разбора на Христова.

Христова разяснява и съответното държание на партиите, против мандата на ГЕРБ:  " Здравият смисъл на Българска социалистическа партия е да влезе в ръководството, тъй като сега се намира в доста тежка рецесия, имат доста фронтове - с президента, вътрешни фронтове, фронт с хората, които излязоха от партията, които бяха изгонени от партията. В тази картина на понижаване на поддръжката на Българска социалистическа партия, единственият начин  партията и водачът ѝ да оцелеят още малко време, това е да вземат участие в управническа формула.

" Това държание на Българска социалистическа партия сега, както и на Демократична България и на другите политически партии, които отхвърлят диалози, е държание от боязън от твърдите им гласоподаватели,  които няма да одобрят тяхното колабориране с ГЕРБ. Те не осъзнават нуждата да дръпнат заден леко и да влязат в някаква управническа формула. Страх слага тези партии в капан и те не могат да излязат от този капан ", сподели още политическият анализатор.

Това е патологично политическо държание, което си сътвориха сами партиите. които са лявоориентирани партии, които преглеждат ГЕРб и дясното като вражеско. Това е една популистко-либерална групировка. Историята на Демократична България е друга от историята на Политическа партия. Двете, като психобиография на водачите, имат известни разлики. Христо Иванов несъмнено си дава сметка за това, че е в капан и всяко деяние е загуба, до момента в който Политическа партия не си дава сметка. Там е по-особена структура на популизма - няма никаква друга ориентировка, с изключение на погледът към егоудовлетвореността и те даже не доближават до извода, че са в капан, стана ясно от думите на Христова.

В тази обстановка по-голяма е вероятността проф. Габровски да не образува кабинет. Политическа партия няма да могат да изпълнят мандата си и упованията са ориентирани към третия мандат, където ще е показателна ролята на президента. Ако желае да подтиква основаването на кабинет, евентуално ще даде третия мандат на " Български напредък ", само че в случай че желае да покаже несъстоятелността на партиите, той ще я даде на някоя от останалите  - Демократична България, или " Възраждане ", добави Христова.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР