Може да се предположи, че пострадалият след стрелбата в нощен

...
Може да се предположи, че пострадалият след стрелбата в нощен
Коментари Харесай

Пострадалият в Германия българин не се е свързвал с консулството в Мюнхен

„ Може да се допусна, че потърпевшият след стрелбата в нощен клуб в Германия български жител е осъществил контакт с околните си и не е поискал подпомагане от страна на генералното консулство ”. Това заяви пред „ Нова телевизия “ консулът на България в Мюнхен Милко Милушев.

„ От полицията получихме сбит отговор, че има потърпевш български жител, само че пострадванията му не се дължат на попаднал в тялото патрон в тялото. Повече от това не е известно на генералното консулство ”, заяви още дипломатът.

Вчера 34-годишен иракски кюрд, въоръжен с автомат М16, откри огън в дискотека в град Констанц на Боденското езеро и умъртви един човек. Той рани четирима души, измежду които служител на реда, преди да бъде премахнат.

„ Стрелбата не се преглежда като терористичен акт, а като резултат на споразумяване на персонални взаимоотношения ”, посочи Милко Милушев.

" Нищо не демонстрира, че става дума за демонстрация на ислямистки тероризъм. Всичко приказва, че става дума за персонален спор, който се е изродил в принуждение ", сподели градският прокурор Йоханес Георг Рот.

Нападателят се бил устроил в региона от 1991 година Той имал статут на политически емигрант в Германия и бил шурей на притежателя на дискотеката. В предишното е бил осъждан за прояви на принуждение и трафик на дрога.

Преди да открие огън в дискотеката, той имал спречкване със чиновник на заведението и трябвало да напусне помещението. След това се върнал с автомата и незабавно прострелял един от охранителите пред входа.

После изпразнил цялостен пълнител във фоайето на заведението, само че защитата съумяла да затвори вратите, водещи към дансинга, където имало няколкостотин гости. След това нападателят разкрил огън по служителите на реда, които се отзовали на подадения сигнал от заведението. Той улучил в главата един от служителите на реда, който носел титанова каска, която му избавила живота. След това нападателят бил премахнат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР