Може да се предполага, че е имало нерегламентирани действия в

...
Може да се предполага, че е имало нерегламентирани действия в
Коментари Харесай

Басейнова дирекция не може да наложи наказания за река Вит

Може да се допуска, че е имало нерегламентирани дейности в река Вит, само че тъй като не са хванати сега на инспекцията, няма по какъв начин да се наложат санкции. Това оповестиха за bTV от Басейнова дирекция " Дунавски регион ".

Припомняме, през вчерашния ден се появи информация, че багери копаят коритото на река Вит, с цел да вземат речна баластра за градежа на Автомагистрала " Хемус ", което може да докара до екологична злополука. След подадения сигнал от Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция разпоредиха разчистването на реката да бъде прекъснато.

По-рано през днешния ден пък министър председателят Бойко Борисов инспектира градежа на Автомагистрала " Хемус " и се закани на строителите, че ще има наказания, в случай че " отново го скарат с еколозите ".

От Басейнова дирекция " Дунавски регион " показват, че зоната, в която се правят почистващите действия, е предпазена. Те обясниха, че сега коритото на реката не може да се дефинира тъкмо, защото има маловодие. Нанесените вреди щели да се изяснят след мониторинг на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

От Областната администрация в Ловеч са изискали документи на компанията, която е правила действия в коритото на реката с тежки машини.

Жителите на село Ъглен се притесняват, че може да се стигне до наводнения, тъй като речната тераса е компрометирана. Те упорстват даже фактически да става дума за разчистване на коритото, да бъде тествано къде е стоварен инертният материал, с цел да се избегнат спекулациите, че той ще бъде вложен в градежа на новата права на Автомагистрала " Хемус ".

Местните са безапелационни, че не е редно да има изсичане на дървета в предпазена зона, каквато е поречието на река Вит. Те са подготвени на митинг поради заплахата от екокатастрофа. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР