Може да се остане с впечатление, че Сиела норма е

...
Може да се остане с впечатление, че Сиела норма е
Коментари Харесай

Цветозар Томов: ЦИК е притисната до стената от Сиела норма

Може да се остане с усещане, че " Сиела норма " е притисната до стената от ЦИК, само че по-скоро ЦИК е притисната до стената, тъй като би трябвало да провежда избори и би трябвало да откри реализатор, без което не може да има машинно гласоподаване. Това разяснява представителят на ЦИК Цветозар Томов във връзка продължаващите договаряния и , определена за доставка, логистика и програмен продукт на машините.

Заради късите периоди тази компания има най-големия капацитет да се оправи с тези задания, само че в случай че " Сиела " беше споделила, че не желае, ЦИК щеше да търси и други разновидности . Едновременно да аплайваш и да си фаворизиран и да се оплакваш какъв брой е неблагоприятен договорът, е държание, което съдържа двоен стандарт, а ко " Сиела " не желае да подпише контракта, би следвало да уведоми в къс период ЦИК, а не да я притиска до стената, като нито подписва, нито се отхвърля от него, изясни представителят на ЦИК.

Росица Матева от своя страна разясни, че при водените договаряния със " Сиела " по всички ценови и механически планове е реализирано единодушие, че те са изпълними . Клаузите в контракта не са нещо по-различно от това, което е подписано, ще разгледаме писмените оферти, ще се съобразим с някои от тях и ще тръгнем по договарянията, разясни тя.

" Сиела Норма " изморени от издевателството на ЦИК за машините - договорът бил неосъществим

Фирмата се притеснява, че най-после ще заплати десетки хиляди наказателна клауза

Ако им е неблагоприятен договорът, за какво аплайват , попита Цветозар Томов.

" Сиела Норма " прекаляват, тъй като срокът за погашение на парите към тях е 25 юни , те на процедура нямат право да споделят, че са закъснели преди 26-ти юни, безапелационен е още той.

Относно договарянията за доставка на машините Росица Матева разясни, че развръзката на сюжета се чака в околните няколко дни. " Дори да не се достави и една машина, ще има опция да се извърши законът и да има машини във всички секции с над 300 души , това важи значително за чужбина, там не надвишават 250 места, а има нужда да има повече от една машина в най-натоварената секция, по тази причина трябват повече машини ", изясни Матева.

Тя посочи, че се договаря по какъв начин да бъдат превозени, от кого, социална поръчка за доставката им също би трябвало да има. " Ние се борим за още машини, с цел да се сътвори нужният комфорт, не тъй като ще се провалят изборите , а с цел да гласоподават хората умерено и да няма опашки ", добави представителят на ЦИК.
 ЦИК отхвърля да харчи безсистемно пари за машини, чака компромис
ЦИК отхвърля да харчи безсистемно пари за машини, чака компромис

Продължават договарянията за логистиката на устройствата

Тя заяви още, че ще има разяснителна акция, само че няма направена демо версия за частичните избори и за Народно събрание , другояче има единодушието на ЦИК да бъдат изпратени по три машини на РИК. Обаждат се регионални шефове и кметове, те имат желанието да провеждат допълнително обитаеми места, би трябвало да се създаде софтуерът и да се конфигурира и да бъде изпратен, като за задачата би трябвало да има контракт ", заключи Матева.

Тя е безапелационна, че не са тежки изискванията на контракта, а даже са идентични с изискванията, уговорени с преходния състав на ЦИК в контракта на 6 февруари, като се изключи доставката на машините. Като в частта за логистиката той е еднакъв с условията и обсега на логистиката на 4 април. За да се завърши поръчката, би трябвало да се подпише договорът и да се работи по осъществяването. Поканата за сключване беше през вчерашния ден, явно не е подписан, едната страна не желае, няма по какъв начин да се дефинира период, до момента в който не се откри място и клаузите да се спогодят. Очакваме документално мнение по клаузата на контракта, разясниха още от ЦИК.
 ЦИК: По-малко подадени заявки за гласоподаване в чужбина
ЦИК: По-малко подадени заявки за гласоподаване в чужбина

Това обаче не означавало, че ползата на българските общности е по-слаб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР