Може да се организира и вътрешнопартиен референдумНационалният съвет приема решение

...
Може да се организира и вътрешнопартиен референдумНационалният съвет приема решение
Коментари Харесай

По устав: Националният съвет на Има такъв народ трябва да реши за коалиция

Може да се провежда и вътрешнопартиен референдум
" Националният съвет приема решение за присъединяване в избори и за присъединяване в обединения. " Това гласи член 14, алинея 2, писмен знак а от на " ИТН ", сподели информация на " Труд ".

" Националният съвет се състои от следните членове с право на глас: а) членовете на Изпълнителния съвет;
б) членовете на Арбитражно-контролната комисия; в) регионалните координатори; г) членовете на парламентарната група. " Това постановява член 15 от устава на новата партията, която ще има 51 депутати.

Редовните съвещания на Народно събрание се насрочват от ръководителя, а изключителни може да се привикват и по искане на нe пo-мaлĸo oт eднa тpeтa oт члeнoвeтe. Кворумът е повече от половината, а решенията се одобряват с повече c мнoзинcтвo пoвeчe oт пoлoвинaтa oт присъстващите на съвещанието. Тези процедурни правила са написани в член 16 от устава на партията, която претендира, че ще бъде друга от всички досегашни.

Ред за организация и осъществяване на съвещания е написан в на " ИТН ":

- При идно осъществяване на съвещание на органи на Политическа партия Има Такъв Народ, членовете следва да бъдат съответно известени за датата, мястото и часа на съвещанието от ръководителя на съответния орган или от упълномощено от него лице.

- Заседанията се организират при авансово формиран план на дневен ред.

- Предложения по дневния ред, могат да се подават в период до 5 (пет) дни преди датата на съвещанието. Промени в дневния ред, както и в характера и естеството на обсъжданите въпроси, се позволяват, когато значими аргументи постановат това.

- Дневният ред се гласоподава на съвещанието на органа.

- За всички съвещания на органи Политическа партия Има Такъв Народ се води протокол и присъствен лист. За организирането на водене на протокол и присъствен лист се избира лице, измежду членовете на съответния орган.

- Решенията се одобряват с очевидно гласоподаване, в случай че съответните органи не решат съответно гласоподаване да бъде скрито.

Националният съвет може да вземе решение за осъществяване на вътрешнопартийно допитване или
референдум, написа още в устава на партията, която се написа пръв труженик за повече директна народна власт.

" Вътрешнопартиен референдум се създава за директно решение от членовете на партията на въпроси с общо партийно значение по самодейност на Националния съвет, Изпълнителния съвет и Председателя на Политическа партия Има Такъв Народ. Организирането на вътрешно партийния референдум се прави от Главния секретар на Политическа партия Има Такъв Народ ", гласи член 6, алинея 2 от правилника.

Гласуването може да става и електронно, а решението е признато, в случай че " в гласуването са взели участие не по-малко от половината членове на Политическа партия Има Такъв Народ и в случай че с " да " са дали своят вот повече от половината от участвалите в референдума ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР