Може да се окаже, че фолк певецът Денис Теофиков, който

...
Може да се окаже, че фолк певецът Денис Теофиков, който
Коментари Харесай

Шокиращи подробности за смъртта на Денис Теофиков

Може да се окаже, че фолк артистът Денис Теофиков, който почина през есента на 2021 година след тайнствен полет от 7-я етаж, е бил първата жертва на смъртоносната дрога фентанил у нас, разкриват осведомени със случая от Министерство на вътрешните работи. 

През последния месец отчасти бе повдигната завесата за появяването на лабораторно основания „ синтетичен хероин “ на наркопазара в България.

Това бе сторено от терапевти в клиники за лекуване на зависимости, които сигнализираха за „ фентанилова пандемия “, лишила живота на най-малко 10 индивида единствено във Варна. Според неофициални данни фентанилът е умъртвил над 50 българи, и то единствено от началото на годината, пише " Уикенд ". Стотици други използвали го пък са отключили тежки душевен болести в резултат на „ изпържения “ от дрогата мозък.

Двете водещи версии на следователите, проверяващи странната гибел на младата фолк звезда Денис Теофиков, са самоубийство или трагичен случай, провокиран след банкет на дрогата фентанил.

Разследването за гибелта на 21-годишния фолк реализатор се точи към този момент съвсем 2 години. Същевременно от Софийската районна прокуратура, под чийто контрол работят следователите, даже не си вършат труда да осведомят фамилията на Денис, както и обществото при какви условия любимецът на подрастващото потомство почитатели на фолка е намерил гибелта си – погубен, самоубит или трагичен случай?

Иначе неотдавна Борислав Сарафов, който извършва функционалностите основен прокурор изиска оставката на шефката на Софийска районна прокуратура Невена Зартова поради немарливото следствие на убийството, осъществено от създателя на двойната екзекуция в село Лозен – Чавдар Бояджиев преди повече от година. Сарафов умерено може да прибави към графата „ немарливо следствие “ и гибелта на Денис Теофиков.

На 24 октомври 2021 година късно през нощта младата звезда на „ Пайнер мюзик “ Денис Теофиков полита от терасата на жилището си на 7-ия етаж в софийския жилищен „ Цариградски комплекс “ в разгара на див и разпасан ваучър с алкохол и опиати. Сигналът постъпва на тел. 112 в 5.50 ч. сутринта от съседи. Преди това комшиите на няколко пъти подават сигнали на незабавния телефон за викове и мощна музика от вкъщи на Теофиков, които обаче са били пренебрегнати от Министерство на вътрешните работи. От Софийска районна прокуратура още крият имената на купонджиите, станали очевидци на съдбовния полет от 7-ия етаж на „ българския Джъстин Бийбър “, базирайки се на „ продължаващи дейности по изясняване на събитията “.

Запознат с следствието твърди, че Денис Теофиков е умрял, до момента в който е бил в компанията на най-малко петима души, измежду които приятелката му Алекса Ангелова и диджеят Цеци Лудата глава. Повечето купонджии обаче офейкват преди появяването на Бърза помощ и Министерство на вътрешните работи.

Впоследствие част от очевидците са арестувани, разпитани и тествани за дрога, като в кръвта им са открити следи от кокаин, екстази, метамфетамин и фентанил. Официалната версия, поддържана от проверяващите, гласи, че Денис Теофиков не е бил надрусан, когато е полетял от 7-ия етаж.

„ Всички сме наясно, че това не е по този начин. От Министерство на вътрешните работи и Софийска районна прокуратура потулиха истината, че Денис е използвал синтетичен хероин не тъй като желаеха да запазят неопетнено името му и да не травмират в допълнение почерненото му семейство, а защото това щеше да им отвори доста повече работа по следствието. Ако обаче истината не беше потулена от проверяващите, през днешния ден обществото щеше да е доста по-информирано за появяването на рискови халюциногени като фентанил В България “, разяснява непосредствен другар на починалия при неизяснени и до през днешния ден условия Денис Теофиков.

Запознат с последните дни от живота на надарения артист разкрива, че той е приел слонска доза от синтетичната дрога „ туси “ (от британски 2С) – коктейл от кокаин, кетамин, кофеин и фентанил, от която безусловно е изгубил разум.

Денис Теофиков е стартирал последния ваучър в живота си цели два дни преди да полети от терасата на жилището – предните нощи обиколил няколко нощни заведения в „ Студентски град “, работещи незаконно макар „ изключителните ограничения “ против КОВИД-19, като бил в компанията на своя продуцент Николай Пашев, на диджей Цеци Лудата глава и придружаван от две или три девойки.

Впоследствие наркопартито траяло в частен апартамент в „ Дружба 2 “, а най-после шумната младежка компания се открила в жилището на Денис Теофиков в софийския „ Цариградски комплекс ". Няколко часа по-късно, окото 5.40 ч. сутринта на 24 октомври 2021 година Денис Теофиков пада от терасата на 7-ия етаж на жилището си и умира на място, размазвайки се на тротоара.

„ Възможно е самичък да е скочил от 7-ия етаж, само че не е за подценяване и версията, че може някой от останалите да го е бутнал несъзнателно или пък да го е изхвърлил съзнателно през терасата. Не единствено Денис Теофиков се е друсал, всички от съдбовното празненство са приели фентанил.

Разследващият прокурор е позволил неточност, че не е разпореди 24-часово задържане на всички от смъртоносния наркокупон в първите часове след нещастието. Тогава очевидците нямаше да имат време да синхронизират версиите си... Сега към този момент е късно истината да бъде разкрита – постоянно ще има подозрение какво тъкмо се е случило ", споделя сломен другар на починалия Денис Теофиков.

Още в първите дни след гибелта на младия артист неговото гадже - гримьорката Алекса Ангелова, обществено упрекна като отговорни за самоубийството неговия продуцент Николай Пашев и диджей Цеци Пудата глава, без обаче да навлиза в елементи какво тъкмо се е случило в последните дни от живота на Денис.

„ Приятелката му Алекса упрекна Пашев и диджея от ромски генезис, защото те доставяха Денис Теофиков с дрога. Нещо повече – имаше намеци, че Цеци Лудата глава скрито е добавял фентанил към кристалите стрити на прахуляк „ туси “, с цел да завоюва повече пари. Доза от 1 грам „ туси " се продава за 300 лв., а Денис и Алекса шмъркаха най-малко по 6-7 грама на седмица... Тази версия наложително трябваше да бъде разследвана. Ченгетата обаче арестуваха дилър на амфетамин и марихуана, който живееше наоколо до Теофиков, само че от който Денис се доставяше единствено с марихуана – сякаш, че купонджиите от смъртоносното празненство са си купили опиатите от него “, гневи се от немарливото полицейско следствие за гибелта на Денис почернен негов другар.

Той разкрива, че против дилъра е о6разувано наказателно произвеждане, само че не като съпричастен за тласкане към самоубийство на младия фолк артист, а за разпространяване на опиати.

В Съединени американски щати арестуваха и вкараха в пандиза лекаря на Майкън Джексън след гибелта му, той дори към този момент излежа присъдата си за неверно предписани медикаменти. Същото се случи и с доктора, предписвал медикаменти на Диего Марадона в Аржентина. В България следствието не може да завърши към този момент втора година, нищо че става въпрос за гибелта на известен измежду подрастващото потомство артист с десетки хиляди почитатели в обществените мрежи.

Ако в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата в действителност желаеха де се борят дейно с рисковата синтетична дрога, която се продава на младите в България, то следствието за гибелта на Денис Теофиков към този момент трябваше да е завършило и обществото да знае истината, колкото и нелицеприятна да е тя “, считат почернените близки на младия фолк артист, чийто житейски път завърши единствено на 21-годишна възраст.

Трагично изгубилият живота си Денис Теофиков е наследник на известния джаз китарист Атешкан Теофилов, а майка му Венера е певица. Звездата на надарения артист изгря прекомерно рано – още през 2014 година, когато той беше единствено 13-годишен. Тогава Денис взе участие в музикалния формат „ България търси гений “ по Би Ти Ви и си завоюва благосклонностите на журиращата Есил Дюран.

Макар Денис да отпадна в третия кръг на конкуренцията след зрителски избор, музикалните специалисти му предсказаха блестящо бъдеще поради вокалните му качества. Кариерата на Денис получи сериозен подтик през 2020 година, когато той подписа контракт с продуцентския колос „ Пайнер мюзик “. Младият, красавец беше наименуван българският Джъстин Бийбър от многочислените си почитателки в тийнейджърска възраст, а нощните клубове се пръскаха от гости по време на живите му участия. Уви, над 70% от хонорарите му бяха прибирани от безскрупулния му продуцент Николай Пашев и макар че реализираше десетки хиляди левове месечен оборот, за Теофиков оставаха трохи.

За страдание, бремето на ранната популярност, съчетано с еженощни обиколки по нощните заведения и постоянната консумация на всевъзможен тип дрога, не понесе на Денис Теофиков…
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР