„Може да се очаква още по-ниска избирателна активност и ново

...
„Може да се очаква още по-ниска избирателна активност и ново
Коментари Харесай

Димитър Ганев: В новия парламент ГЕРБ вече няма да връща мандата

„ Може да се чака още по-ниска изборна интензивност и ново Народно заседание с ниска легитимност. Вероятно ще забележим ръководство, което не стъпва на огромна социална опора. “ Това разяснява политологът Димитър Ганев за идните избори.

Според него те ще са или 2 в 1, или в три следващи недели, като точно вторият вид може да измори електората и да намали още повече интензивността.

Според Ганев има възможност на последващи избори ГЕРБ още веднъж да заеме първа позиция.

Няма към този момент такова събитие като протестни партии, няма и да има, тъй като евентуално ще бъдат в доста мощна борба. Ситуацията ще е доста по-различна. Очаквам ГЕРБ да излязат от изолацията, в която бяха до момента, и когато те вземат мандат, към този момент изобщо няма да изпаднат в сюжет, при който единствено го връщаха на президента, счита Димитър Ганев.

Относно президентския избор Ганев и Нидал Алгафари разясниха, че има доста въпросителни, тъй като в случай че се случи политическият план на Асен Василев и Кирил Петков, това може да е знак за президентска партия и да провокира отрицателна реакция в Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР