може да се очаква не по-рано от следващото лято или

...
може да се очаква не по-рано от следващото лято или
Коментари Харесай

Епидемиолог: Колективен имунитет има, но той се изгражда чрез ваксиниране

може да се чака не по-рано от идващото лято или зима. Това предвижда доктор Петър Марков, епидемиолог в Училището по тропическа медицина в Лондон пред Българска национална телевизия.
В диалог по скайп в предаването " Още от деня " той посочи три типа ограничения като най-ефективни за ограничение на разпространяването на COVID-19. Това са физическата отдалеченост, ограничение на персоналните контакти и слагане на преграда пред вируса, респективно защитна маска. Според него ограничения от вид локдаун излизат най-скъпо на обществото и би трябвало, в случай че се постановат, това да става единствено в региони, съществено наранени от болестта.
 Учен се заразява два пъти с ковид поради опити Учен се заразява два пъти с ковид поради опити
Професорът по вирусология Александър Чепурнов от Федералния проучвателен център по фундаментална и транслационна медицина в Новосиби...
Д-р Марков изясни, че антителата са един от типовете имунитет, само че не и най-стабилният. Популярни са, тъй като се откриват лабораторно най-лесно. Епидемиологът беше безапелационен: групов имунитет има и е доста скъп, само че той се построява посредством имунизиране, а не посредством естественото всеобщо разпространяване на зараза, която е евентуално смъртоносна. Затова очакванията и на лекарите, и на учените са отправени към изработването на ваксина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР