Може да се обединят БСП и ДПС след изборите, прогнозира

...
Може да се обединят БСП и ДПС след изборите, прогнозира
Коментари Харесай

Осман Октай прогнозира управление БСП-ДПС, тогава могат да бъдат ударени Борисов и Пеевски

Може да се обединят Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи след изборите, предвижда Осман Октай в предаването " Политически НЕкоректно " и показа хипотезата си:
Още по тематиката
" Българска социалистическа партия печели с 1 пункт парламентарните избори и са първа мощ в новия парламент. Излиза Корнелия Нинова, откакто получи мандата за сформиране на държавно управление от президента Радев, и споделя, че е подготвена на всеотдайност, тъй като от тази тежка рецесия може да се излезе с нашата отговорност, като съставим програмно ръководство с 10-ина точки. Канят Слави Трифонов и той отхвърля, като го смилат какъв брой е безконтролен. Канят " Демократична България ", която ще влезе в идващото национално заседание, те също отхвърлят. И споделя, че няма избор, би трябвало да предложения и Движение за права и свободи. Движението за права и свободи отива с подготвеност, само че споделя, че няма да взе участие, а ще поддържа спасяването на България. Тогава чакам да бъдат ударени Бойко Борисов и Делян Пеевски . И тогава Иван Гешев почиства облика на Движение за права и свободи и Ахмед Доган и споделят, че той нищо не е знаел, а представители на Движение за права и свободи ще стартират да приказват по какъв начин Доган не е знаел какво са правили Пеевски и Борисов зад тила му ".

По думите му хора като Пеевски, Доган и Борисов са политически и финансови медиатори на задкулисието, наречено " дълбоката страна ".

" Решението по кое време кой да бъде ударен го вземат хората, които градиха този модел още от Кръглата маса, с всички структури на силови, контролиращи, милиционерски. Те са остарели, само че имат синове, имат наследници и в никакъв случай не изпускат властта ", изясни Октай.

Липсата на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевси на Национална отчетно-изборна конференция, която се организира в събота, Октай изясни с обстоятелството, че Пеевски не е член на Движението. По думите му няма да има промени в управлението на Движение за права и свободи.

" Появата на Доган, значи, че той управлява партията. Без негова воля и без негова глоба нищо не се случва там ".

Октай разяснява обръщението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган към партийния конгрес на Движение за права и свободи, в който се съдържаше и привет към " неговия другар " Бойко Борисов:

" Не можах да схвана Ердоган какво прикани гласоподавателите мюсюлмани в България - да гласоподават за ГЕРБ и Борисов или за Движение за права и свободи. Или пък Движение за права и свободи да поддържа по всевъзможен метод ръководството на Борисов. Може би беше обществена признателност на Ердоган към неговия другар или неговия подвластен Борисов, че го поддържа и блокира глобите на Европейски Съюз против Турция в напрежението сред Турция, Гърция и Кипър ".

Анализаторът уточни и различен прочит на това послание на Ердоган - като амнистия от негова страна към управлението на Движение за права и свободи във връзка с Доган и Пеевски, които са сложени от Турция в изолираност, само че при изискване, че те се прегърнат с Бойко Борисов.

Според Осман Октай България се трансформира в " доста значима логистика " за Москва, НАТО и Европейски Съюз:

" Не инцидентно лъсна неточната позиция на Бойко Борисов за обединяване на Балканите. Всичко това, което се случи със Северна Македония, е доста огромна драма. Споделям мнението, че трябваше да отворим вратата за нашите братя и по този метод интеграцията щеше да бъде доста ефикасна. Всичко това обслужва непознати ползи - съветски и сръбски ".

Той,точни, че задкулисието още веднъж е управлявало обстановката, тъй като обичат да работят и с Брюксел, с цел да му харчат парите, и със Съединени американски щати и НАТО, само че и с Москва.

Корнелия Нинова: Рано е да приказваме за обединения


" Рано е да приказваме за обединения. Ние сме единствената партия с подготвена стратегия, обсъждана и призната на партийните ни конгреси стратегия, презентирана в цяла България. Чакаме другите партии да показват стратегиите си с визия за ръководство на страната. Досега никой не ги е поставил на масата ". Това съобщи пред БНР Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия. По думите ѝ е значимо освен кой ще ръководи България, а какво ще направи.

По думите ѝ ниската изборна интензивност, която се чака на идните парламентарни избори, ще докара до по-ниска легитимност на партиите, които ще влязат в Народното събрание и по-малко доверие в бъдещия парламент:

" Чуваме хрумвания за смяна в Избирателния кодекс в последния миг. Експерти считат, че ще се наложи това ".

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че е нужен повсеместен проект за друго ръководство, който не е с небосвод до изборите, а да е стратегически план за ръководство години наред, който да се извършва от няколко държавни управления.

" Правителственият проект за възобновяване не предлага промени, няма стратегическа визия за 10 години напред, а планове на парче - останали от предходно оперативни стратегии. Няма гаранции за прекъсване на течове на европейски пари. Това крие опасности за България, тъй като може да не се провиснал тези пари от Европейски Съюз ".

Нинова беше безапелационна, че различният проект, предлаган от Българска социалистическа партия, ще стигне до всеки жител.

Както и че не е отказана регистрация в съда на Българска социалистическа партия след последния ѝ Конгрес:

" Никой съд не ни е отказал регистрация. Документите са импортирани и чакаме първо дело идната седмица. Нито са ни връщани, нито ни е отказвано. не чакам проблеми, мисля че всичко по документите ни е наред ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР