Може да се каже, че детето, втренчено в мобилното устройство

...
Може да се каже, че детето, втренчено в мобилното устройство
Коментари Харесай

Признаци, че детето ви е пристрастено към мобилните устройства

Може да се каже, че детето, втренчено в мобилното устройство към този момент не е изключение, а постоянно срещана картинка. Много позната панорама в доста фамилии е по какъв начин малко дете стои надвесено над екран с часове, пишейки си с другари или играе на игри в цифровия свят. Това води до естествения за доста родители въпрос след какъв брой време стоенето пред екрана става нездравословно.

Според скорошно изследване обаче това не е верният въпрос. Според заключенията от него не времето, а метода, по който децата употребяват електронните устройства, демонстрира дали при тях съществува прочувствен или обществен проблем, обвързван с пристрастяване, написа научното издание „ Сайънс дейли “.

„ Обикновено откривателите и лекарите дефинират или регистрират времето, прекарано пред екрана, като значително значимо за установяването на това какво е обикновено или не, здравословно или не “, показва водещият създател Сара Домоф от центъра за човешки напредък и развиване към Университета в Мичиган. По думите й настоящото изследване е посочило, че е посочило, че значение имат освен часовете пред екрана. Това, което е от голяма важност, е дали използването на електронни устройства провокира проблеми в други области на живота или е станала всепоглъщащо занятие, добавя БГНЕС.

Съществуват доста проучвания за отражението на електронните устройства върху възрастни, само че съгласно Домоф това е първото, което се занимава с пристрастяването при деца на възраст сред 4 и 11 години. Основните предупредителни знаци, за които родителите и възпитателите би трябвало да гледат, поучават създателите, е дали времето пред екрана пречи на ежедневните занимания на детето, води до спор с детето или в фамилията, или е единственото занятие, което носи наслада. По думите на Домоф децата, които употребяват електронни устройства и медии по вреден метод, имат проблеми с установяването на връзки, с държанието, както и други прочувствени признаци.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР