Откъс от книга: „Изградете живота, който искате“ от Артър С. Брукс и Опра Уинфри

...
Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от
Коментари Харесай

Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от тази статия.

По време на пандемията Опра Уинфри се свърза с професора от Харвард Артър Брукс, известен с уроците си за щастие, и предложи да се обединим, за да напишем книга за намирането на удоволствие и смисъл в живота ви.

Резултатът: „Изградете живота, който искате: Изкуството and Science of Getting Happier“ (ще бъде публикуван от Portfolio на 12 септември).

„CBS News Sunday Morning“ 10 септември!

„Build the Life You Want“ от Артър С. Брукс и Опра Уинфри

$24 в Amazon

Предпочитате да слушате? Audible има 30-дневен безплатен пробен период, наличен в момента.

Опитайте Audible безплатно

Въведение: Пътят напред

Америка е в спад на щастието. Само през последното десетилетие процентът на американците, които казват, че „не са много щастливи“, се е повишил от 10 процента на 24 процента. Процентът на американците, страдащи от депресия, нараства драстично, особено сред младите хора. Междувременно процентът, казващи, че са „много щастливи“, е спаднал от 36% на 19%. Тези модели се наблюдават и по целия свят и тенденцията съществуваше още преди да започне пандемията от COVID-19. Хората не са съгласни защо този спад се случва в такъв масов мащаб – обвинявайки технологията, или поляризираната култура, или културната промяна, или икономиката, или дори политиката – но всички знаем, че това се случва.

Повечето от нас нямат амбицията да извадят целия свят от кризата; бихме се задоволили да си помогнем само сами. Но как, когато проблемите ни идват отвън? Ако сме ядосани, тъжни или самотни, имаме нужда от хора, които да се отнасят по-добре с нас; имаме нужда от подобряване на финансите ни; имаме нужда от нашия късмет, за да се променим. Дотогава ние чакаме, нещастни, и можем само да се разсейваме от неудобството.

Тази книга има за цел да ви покаже как да излезете от този модел... Вие също можете да станете господар на себе си живот, а не наблюдател. Можете да се научите да избирате как да реагирате на негативни обстоятелства и да изберете емоции, които ви правят по-щастливи дори когато получите лоша ръка. Можете да фокусирате енергията си не върху тривиални разсейвания, а върху основните стълбове на щастието, които носят трайно удовлетворение и смисъл.

Ще научите как да управлявате живота си по нови начини. Въпреки това, за разлика от други книги, които може би сте чели (ние също сме ги чели), тази няма да ви увещава да се дърпате на крака. Това не е книга за силата на волята - тя е за знанието и как да го използваме. Ако не можете да разберете нещо за колата си, няма да разрешите проблема с изключителна сила на волята - ще погледнете ръководството за експлоатация. По същия начин, когато нещо не е наред във вашето щастие, имате нужда от ясна, научно обоснована информация за това как работи вашето щастие преди всичко друго, а след това и от инструкции как да използвате тази информация в живота си. Това е тази книга.

Това също не е поредната книга за минимизиране или премахване на болката – вашата или на някой друг. Животът може да бъде труден - много по-труден за някои хора, отколкото за други, без вина по тяхна вина. Ако изпитвате болка, тази книга няма да ви каже да я изчакате или да я угасите. По-скоро ще ви покаже как да решите да се справите с него, да се поучите от него и да израснете чрез него.

Накрая, тази книга не е някакво бързо решение за живота ви... Известен напредък ще бъде незабавно и най-вероятно хората около вас ще забележат положителни промени (и ще поискат съвет от вас). Други уроци ще отнемат месеци или години, за да станат вътрешни и автоматични. Това изобщо не е лоша новина, защото процесът на управление и напредък е забавно приключение. Да станете по-щастливи се превръща в нов начин на живот.

Изграждането на живота, който искате, изисква време и усилия. Да отлагаш означава да чакаш без основателна причина, да пропускаш повече време да бъдеш по-щастлив и да направиш другите по-щастливи. …

Ако сте приключили с чакането, нека започваме.

      
Откъс от „Изградете живота, който искате“ от Артър С. Брукс и Опра Уинфри, в съгласие с Portfolio , отпечатък на Penguin Publishing Group, подразделение на Penguin Random House LLC. Авторско право © Артър С. Брукс и Опра Уинфри 2023 г.

Вземете книгата тук:

„Изградете живота, който искате“ от Артър С. Брукс и Опра Уинфри

$24 в Amazon $24 в Barnes & Noble

Купете на място от 

За повече информация:

„Изградете живота, който искате: Изкуството и науката да станете по-щастливи“ от Артър С. Брукс и Опра Winfrey (Портфолио), в твърди корици, електронни книги и аудио формати, достъпно на 12 септември чрез Amazon, Barnes & Noble и Bookshop.orgArthur Brooksoprah.com
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР