Може да подобрим растежа, текстурата и блясъка на косата си,

...
Може да подобрим растежа, текстурата и блясъка на косата си,
Коментари Харесай

Топ 10 на храните, които правят косата красива

Може да подобрим растежа, текстурата и блясъка на косата си, като се погрижим в менюто ни да участват избрани храни.

Лесни за добавяне към всекидневното меню, те ще допринесат за лъскава и жива коса.

Сьомга

За прелестна коса една най-благоприятно влияе сьомгата. Неслучайно я загатваме преди всичко. Изключително потребна за цялостното положение на организма, тази риба е цялостна с протеини, омега-3 мастни киселини, желязо и витамин B12. Какво значи това за косата? Повече искра, попречване на сухия скалп и усъвършенстван напредък.

Яйца

Най-универсалната храна в този лист предлага всевъзможни способи да я добавите в менюто си. Яйцата са богати на биотин, който е есенциален за здрав скалп и растежа на косата. Също по този начин са с високо наличие на желязо, което обезпечава О2 на фоликулите.Яйце на закуска няколко пъти през седмицата си е крачка към по-здрава коса.

Ядки

Бадеми, орехи и кашу – с тях си осигурявате цинк, който понижава косопада. Орехите съдържат и омега-3, за които към този момент споменахме, че укрепват блясъка и структурата на косъма. Малко пакетче ядки в чантата е комфортен вид за потребно бързо похапване, което ще направи косата страхотна.

Нискомаслени млечни артикули

Сред потребните витамини D и B5,млечните артикули доставят калцият, нужен за растежа на косата.Казеинът и суроватката в нискомаслените млечни се борят със сухия скалп.

Плодове в ярки цветове

Ярките плодове значат красива коса. Плодове, богати на витамин C, главен за производството на колаген, който е нужен за структурата на косъма, са манго, ягоди, киви, ананас и праскови. Да не загатваме, че са вкусни, даже и на смути.

Тъмнозелени зеленчуци

Няма какво да разясняваме каква роля играятзеленчуците в здравословното хранене. Само ще прибавим, че саизключително потребни и за косата.Особено тези с тъмнозелен цвят катоспанака са главен източник на витамини A и C. Те оказват помощ запроизводството на себум, мазнината на скалпа, която играе роля наестествен овлажнител.

Леща

Лещата обезпечава на косата цинк, биотин и желязо. Малките зрънца усъвършенстват положението на косата, предотвратяват сухата кожа наглавата. Традиционно ядене, което се оказва много потребно.

Сладки картофи

Жизненоважният за положително зрение и хубава кожа бета каротин оказва помощ и здрави кафези на косата. Бета каротинът се трансформира във витамин А, който е нужен за растежа на клетките, в това число и на тези на косата. Липсата на витамин А значи суха кожа и лющене на скалпа, което доста наподобява на пърхот.

Стриди

Цинк за растежа, поддържат вярната работа на мастните жлези на кожата на главата. Ниските равнища на цинк могат да причинят закъснение на растежа, пърхут и даже загуба на коса.

Пилешко месо от домашни птици

Пилето доставя на организма протеини, цинк, желязо и B витамини, които резервират косата здрава и витална.

Свежи хрумвания по какъв начин да си създадем венец за Великден
Style Cruise: Правилата на летния шопинг от Боян Кузески
За по-щастлива връзка… със себе си
11 хитрини понижават разноските у дома

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР