Може да няма безпроблемно решение за изменението на климата, но

...
Може да няма безпроблемно решение за изменението на климата, но
Коментари Харесай

Евроизгледи. Може ли изкуственият интелект да стимулира разработването на политики, базирани на данни, в кръговата икономика?

Може да няма безпроблемно решение за изменението на климата, само че основаните на AI проучвания могат да ни оказват помощ да намерим решения на най-сложната рецесия на нашето време, пишат Марияна Новак и Меган Мърди.

Досега множеството от нас са осведомени с избрани езикови модели, като ChatGPT или OpenAI, които са станали съвсем вездесъщи в обществения дискурс към изкуствения разсъдък.

Те направиха извънреден възторг, срещнаха както похвали, по този начин и неуважение, което провокира по-широка полемика за мястото на ИИ в живота ни.

Но доста от нас може да не знаят, че учените и анализаторите на данни употребяват езикови модели, основани на изкуствен интелект, с цел да подкрепят изследователските старания от години – също и в света на устойчивостта. С настъпващата климатична рецесия — представляваща голяма и комплицирана опасност за живота на Земята — ИИ се издига на напред във времето като инструмент за подкрепяне на въздействащи решения.

Едно такова решение е кр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР