Може да ни отнемат лентите, но никога няма да ни

...
Може да ни отнемат лентите, но никога няма да ни
Коментари Харесай

Нойер: ФИФА се опита да ни запуши устите, но няма да ни отнеме гласа

" Може да ни лишават лентите, само че в никакъв случай няма да ни лишават гласовете. Ние поддържаме човешките права. Това искахме да покажем. Може и ФИФА да ни заглуши във връзка с капитанската лента, само че постоянно ще пазиме нашите полезности ". Това разгласи капитанът на Германия Мануел Нойер по отношение на митинга на Германия преди началото на мача с Япония в сряда.
Съдията на мача особено ревизира лентата на Нойер
След опасност за наказания от ФИФА няколко европейски тима се отхвърлиха от концепцията да носят капитанска лента с цветовете на дъгата по време на мачовете си от Световното състезание в Катар, само че преди началото на дуела с Япония играчите на Германия запушиха демонстративно устите си. Това се случи пред президента на ФИФА Джани Инфантино, който бе на трибуните, а до него седеше вътрешния министър на Германия Нанси Фазер, която бе с лента " One Love " на ръката.

Нойер разкри, че концепцията за митинга е пристигнала от играчите в тима. " Искахме да създадем нещо и се чудехме какво може да е. Искахме да изпратим сигнал ". Едновременно с дейностите на играчите на Бундестима, Германската футболна федерация разгласява известие в Туитър: " С капитанската лента искахме да покажем полезностите, които поддържаме в националния тим - многообразие и почитание. Това не е политическа позиция, човешките права не подлежат на договаряния. Това би трябвало да е явно, само че за жалост към момента не е. Като ни не разрешават лентата, от ФИФА ни запушват устите. Нашата позиция не се трансформира ".

По-рано денем министър Фазер разкритикува Катар, че в различен мач е било неразрешено на немски почитател да влезе на стадиона с лента с цветовете на дъгата. " Това не съответствува с моето схващане за гаранциите за сигурност, които получих от вътрешния министър на Катар. Сигурността би трябвало да се отнася до всички. Много съм разочарована ", сподели тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР