може да намали приема на пациенти с Covid в болница

...
може да намали приема на пациенти с Covid в болница
Коментари Харесай

Ново: Ваксината на Pfizer намалява приема на възрастни хора в болница със 75%

може да понижи приема на пациенти с Covid в болница с три четвърти, откри ново изследване на NHS. Възрастните, получили имунизацията, са с по-малък риск да бъдат признати в болница или да имат позитивен тест за спрямо неимунизирани хора, разкрива проучването на NHS и Университета в Манчестър.
Проучването преглежда данни на над 170 000 души на възраст от 80 до 83 години, които са получили имунизацията на Pfizer/BioNTech сред 15 и 20 декември предходната година, оповестява „ Метро “.
 Европейски Съюз договаря 1,8 милиарда дози на Pfizer от второ потомство за 2022-23 година Европейски Съюз договаря 1,8 милиарда дози на Pfizer от второ потомство за 2022-23 година
Европейски Съюз реши да се опре в по-голяма степен на BioNTech/Pfizer, с цел да компенсира суспендираните дози ваксини на JohnsonJohnson и за по...
Изследването стига до заключението, че единствено за 21 дни след първата доза от имунизацията, приемът в болница е понижен с 50% за тези, които са я получили. Инфекциите също са намалели с 55%. След това незабавното приемане е било понижено със 75% сред 35 и 41 дни след първата доза, до момента в който инфекциите са спаднали със 70%.
Проучването е оповестено на уеб страницата на Националния институт за здравни проучвания в Манчестър. Сър Саймън Стивън, основен изпълнителен шеф на NHS, разяснява резултатите: „ Ваксините сполучливо понижават хоспитализациите и смъртните случаи. Данните, които анализирахме, демонстрират 75% понижение на незабавните хоспитализации с Covid и защото от ден на ден хора са имунизирани, този резултат ще се разшири “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР