Може да има до 20 различни сделки между Великобритания и

...
Може да има до 20 различни сделки между Великобритания и
Коментари Харесай

Колко сделки за Брекзит може да сключат Великобритания и ЕС

Може да има до 20 разнообразни покупко-продажби сред Англия и Европейския съюз за Брекзит, утвърждението на които ще отнеме години, написа Би Би Си.

Това е картината, която нарисува координаторът за Брекзит на Европейския парламент Ги Верхофстад. Миналия месец той сподели пред евродепутатите, че би било рационално да има един повсеместен контракт - " Споразумение за асоцииране ", вместо доста на брой обособени покупко-продажби, които да би трябвало да бъдат одобрявани от Европейския парламент, английските депутати и парламентите на 27-те оставащи страни - членки на Европейски Съюз.

Но прав ли е в действителност Верхофстад в изказванието си, че от процеса на излизане на Англия от Европейски Съюз може да зародят голям брой покупко-продажби? Лидерите на Европейски Съюз утвърдиха проект за бъдещите връзки, който все още планува четири разнообразни съглашения.

Споразумение за отдръпване

То е главният миг в диалозите за Брекзит и урежда огромните въпроси към " развода ": правата на жителите на Европейски Съюз, които остават във Англия, и на английските жители, които желаят да останат в Европейски Съюз, английските финансови отговорности, тематиката за ирландската граница и други механически въпроси.

Това съглашение би трябвало да бъде утвърдено от водачите на Европейски Съюз и от Европейския парламент, само че не и от националните парламенти.

Споразумение за свободна търговия

Тази договорка би трябвало да подсигурява, че няма да има мита или квоти при търговията сред Англия и Европейски Съюз, както и че ще има съдействие в огромен брой области като регулациите и митниците.

Споразумение за въздухоплавателните услуги

То би трябвало да подсигурява продължаването на полетите сред Англия и Европейски Съюз и да обезпечи съдействието в региона на сигурността.

Споразумение за осведомителна сигурност

То ще разреши на Англия и Европейски Съюз да споделят сензитивна информация, която би подкрепила правоприлагането.

Има обаче и още.

Англия предложи обособен контракт за сигурност, с цел да укрепи съдействието в битката с закононарушенията и тероризма.

Ако задълбаем във вътрешната подготовка на Европейски Съюз за диалозите за бъдещите връзки, ще изникнат даже още обособени документи.

Официални лица в Брюксел повдигнаха вероятността за съглашение за партньорство сред Европейски Съюз и Англия по въпросите, свързани с рибарството, само че то въпреки всичко може да бъде включено в Споразумението за свободна търговия.

Продължаващото потребление на европейската сателитна навигационна система " Галилео " може да изисква сключването на още две покупко-продажби: една за достъпа до самите спътници и втора за навигационната информация, която те дават.

Що се отнася до съдействието в битката против престъпността, Дания има подписан контракт с Европол. Съединени американски щати също имат две съглашения: едно за правоприлагането и друго за екстрадицията.

Официални лица припомнят още, че Европейски Съюз има подписани съглашения за съгласуваност на системите за обществена сигурност с страните, които не са членки на Европейски Съюз, с цел да се улесни изплащането на помощи и пенсии.

Истината е, че дипломати от 27-те оставащи страни в Европейски Съюз към момента не са обсъждали въпроса за формата на бъдещите връзки в Европейски Съюз. Един от тях споделя пред Би Би Си, че сега става въпрос повече за същността, в сравнение с за формата.

Така че не е ясно дали английският министър председател Тереза Мей ще подпише съглашение за отдръпване и един голям пакт за бъдещите връзки, или ще би трябвало да извади писалката си доста повече пъти.

Това, което Брюксел желае да избегне, е повтаряне на връзките с Швейцария, които се дефинират от над 100 разнообразни покупко-продажби и може да се трансфорат в източник на многочислени дребни разногласия.

А за концепцията на Европейския парламент за съглашение за асоцииране непосредствен до преговорния екип на Европейски Съюз я заключи по този начин: " Целта на Брекзит не е ли в действителност деасоцииране? ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (187)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР