Може да харчите много пари за овлажнители и стриктно да

...
Може да харчите много пари за овлажнители и стриктно да
Коментари Харесай

6 причини, поради които кожата ви старее по-бързо

Може да харчите доста пари за овлажнители и прецизно да следвате рутината си за грижа за кожа та, само че има някои на пръв взор почтени дейности, които може да съсипят всичките ви старания да забавите проявата на признаци на стареене. Въпреки че някои от тези привички може да не са лесни за унищожаване, това несъмнено ще бъде избор, за който кожа та ви ще ви благодари. 

Ние имаме вяра, че даже и най-малките неща имат значение, когато става въпрос за грижата за кожа та. Събрахме някои ежедневни привички, които може да състаряват кожа та ви:

1. Пиете доста

Много от нас не могат да си показват ден без чаша горещо кафе , само че да се наслаждавате на кафе то си прекомерно постоянно, в действителност може да накара кожа та ви да наподобява по-стара. Тъй като кафе то е диуретик, то леко дехидратира тялото ви, което от своя страна се отразява на кожа та ви, карайки я да наподобява набръчкана. Ако не можете да понесете мисълта да се изправите пред деня без чаша кафе , изберете разтворимо такова. Съдържа по-малко кофеин от елементарното кафе и може да е по-добър избор за тези, които се пробват да понижат приема на кофеин.

2. Често търкате очите си

Триенето на очите може да ви даде краткотрайно облекчение, откакто сте прекарали часове на бюрото си, само че този табиет прави очите ви зачервени и изсушава кожа та към тях. Тъй като кожа та под очите ви е доста тънка и деликатна, триенето й може да повреди кръвоносните съдове под нейната повърхнина, което води до тъмни кръгове.

Непрекъснатото търкане на очите може също да разтегне тъканта към очите, което пък води до бръчки.

3. Спите по стомах

Всички имаме обичаните си позиции за сън, които ни карат да се усещаме удобно и ни оказват помощ да заспим по-бързо, само че някои от тях в действителност могат да допринесат за появяването на бръчки и фини линии. Когато спите по стомах, лицето ви се притиска към възглавницата, което кара кожа та ви да образува бръчки. И защото това се случва всяка вечер, тези бръчки се задълбочават и в последна сметка могат да станат непрекъснати.

4. Използвате грим за слънцезащитен крем

Въпреки че доста грим артикули съдържат SPF, те не могат да заменят качествения слънцезащитен крем. Вредните UV лъчи са виновни за големите 80 % от признаците на стареене на кожа та, в това число бръчки и хиперпигментация. Използването на слънцезащитен крем всекидневно е потвърдено, че дейно забавя процеса на стареене на кожа та и поддържа лицето ви без бръчки за по-дълго.

5. Използвате сапуни

Сапуните постоянно съдържат съставки, които нарушават pH равнищата на кожа та ви, което я кара да губи естествените си масла и да наподобява суха и набръчкана. Вместо да употребявате сапун, изберете гальовен почистващ артикул с меки съставки, основан особено за вашия вид кожа.

6. Облизвате устните си

Облизването на устните ви може краткотрайно да се усеща успокояващо, само че в дълготраен проект ще докара до напукване и дехидратация на деликатната кожа на устните ви. Вашата слюнка съдържа ензими, които в действителност изсушават устните ви и повреждат защитната преграда. За да си помогнете да се отървете от навика да облизвате устните си, постоянно носете обичания си еликсир за устни в чантата си или го дръжте на нощното шкафче.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР