Може да говорим за морал и можем да говорим за

...
Може да говорим за морал и можем да говорим за
Коментари Харесай

Райчев: Законът ``Магнитски`` е неморален - не дава доказателства на българското правосъдие - Политика

Може да приказваме за морал и можем да приказваме за ползи. Аз не желая да приказвам за морал – законът " Магнитски " е аморален. Някакъв човек, и то чужденец, идва и споделя – вие сте апаш, подкупен и така нататък, без да дава на българското правораздаване някакви доказателства. Да речем, за един от посочените се споделя: " Той има 5 млн. лв. в офшорна сметка ". Щом си толкоз сигурен, значи можеш да я предадеш. Но не, единствено споделят и край.

Това съобщи пред bTV социологът Андрей Райчев и подсети за българската легенда, в която агнето е отговорно за това, че вълкът е гладен. " Всички диалози за морал, които слушам в пространството, са напълно непотребни. За сметка на това е забавен диалогът за изгода – а той има два смисъла ", сподели той. По думите му първият смисъл на глобите е, че " изплашват до гибел " българските политици:

" Санкциите не работят по отношение на осъдените, те работят по отношение на другите – те са изплашени. Смисълът е напълно явен: " Ако не ме слушаш деликатно, ще ти се случи това ". Но това не е за преди изборите, а за след изборите. Съветите, които ще получават в едно посолство, по този начин да го кажа, няма да се неутрални. "

Андрей Райчев е на мнение, че вторият смисъл е на глобите е пробен - да се ревизира по какъв начин българите ще реагират на. " Според мен опитът е забавен. Обзалагам се, че Америка губи от това ", съобщи социологът.

Според системата на bTV за допитване до хората Holler 59,4% от българите не имат вяра, че ще има последствия от глобите, 38,3% мислят, че ще има, а 2,3% остават неутрални по въпроса. Политологът Иво Инджов е на мнение, че политиците са уплашени, тъй като за тях ще има последствия. ". Българска социалистическа партия по комсомолски бранят Овчаров и другите двама, свързани с енергетиката. Най-адекватна е позицията на Движение за права и свободи, които бранят Делян Пеевски “, съобщи той.

Политологът и учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски " Стойчо Стойчев разяснява, че не схваща за какво американското държавно управление не оповести кои са " актуалните деятели на корупцията ". Той уточни, че Владислав Горанов е бил освободен като министър на финансите поради подозрения за връзки с Делян Пеевски: " По тази линия Владослав Горанов беше глобен от Бойко Борисов преди три години. Ако е забъркан в корупционни схеми, една партия може да го освободи и да се дистанцира. Който би трябвало да го проверява – да го проверява. "

На въпрос за Андрей Райчев отговори:

" Вляво не се случва нищо ново. Това е мъка, която влезе в още по-нова грозна фаза. Очевидно преди тези избори няма да има развръзка, ще създадат някаква дублираща конструкция, само че това не е от голяма важност. Основният развой е този, който наблюдавахме със Съюз на демократичните сили след Иван Костов - некадърност да се ориентира в новата обстановка, загуба на възприятието за самозапазване в партията. Левицата навлезе в просто нов, по-кризисен стадий. Нищо хубаво. "

Райчев добави, че Българска социалистическа партия, сходно на протичащото се с левите партии в целия свят, от " партия на труда " е станала " партия на маргиналното ". По думите му това е загуба на еднаквост. " В левицата ще победи друг, който вика най-силно, а този, който отбрани труда ", сподели още Андрей Райчев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР