Може да ги познаете по това, че са носители на

...
Може да ги познаете по това, че са носители на
Коментари Харесай

7-те най-чисти плажа в България

Може да ги познаете по това, че са носители на Син байрак

Бихте желали да се насладите на Черно море, само че се притеснявате от това дали плажната линия се поддържа у нас по този начин, както в непознатите курорти, както и дали е задоволително чисто за децата ви? В България също има плажове, които оферират чудесно обслужване и сигурност, златният пясък под краката ви е чист и мек, а водата в морето – кристална. Може да ги познаете по това, че са носители на Син байрак. Син байрак е стратегия, сплотяваща екологията и туризма, с цел да отличи най-хубавите, най-чистите плажове в България, които умерено да посетите. През 2022 година следните плажове са носители на Син байрак, затова те са и най-чистите плажове в България, написа

Най-чистите плажове в България, които да посетите това лято

1. Албена

Плажът в известния курортен град е затрупан със дребен пясък, а морето е плитко, което го прави подобаващ и за деца. Плажната линия в Албена се слави с чистотата си, заради което е притежател на Син байрак. Ако търсите най-чистите плажове в България, този курорт ще ви предложи повече от един, на който да се насладите. Близостта до естествения резерват Балтата подсигурява освен непорочност на плажа, само че и неповторими гледки и чист въздух – идеално комбиниране за морска отмора през лятото, надалеч от прашния град.

2. Кранево

В непосредствена непосредственост до Албена ще откриете още по-примамливо предложение за бягство от шумния делник, прашния въздух, предлагащо цялостен релакс – поддържани и чисти плажове, кристални води, чист въздух. Съвсем не е инцидентно, че Кранево е известно и като населено място за климатолечение.

3. Слънчев ден

Ако търсите освен най-чистите плажове в България, само че и опция за лекуване посредством въздуха, насочете се към Варна и курортното населено място Слънчев ден. Плажът освен е отличен със Син байрак поради изискванията, чистотата и поддържането му, само че и предлага неповторими прекарвания на чист въздух. Всъщност въздухът там е лековит, богат на бром, калций, йод, озон и лишен от запрашаване и газове.

4. Обзор

Любителите на водни спортове, които търсят освен най-чистите плажове в България, само че и занимания във водата и на брега, могат да отидат малко по-южно – към Бургас, където Обзор ги чака с дълга и необятна извънредно чиста плажна линия, кристално море, вкусна храна и водни занимания като гмуркане, сърф, водни ски. Отличен със Син байрак, той е измежду най-чистите плажове у нас.

5. Созопол

Историческият град предлага освен парченца жива история, съхранена през вековете, само че и няколко луксозни и чисти плажа, носители на Син байрак. Плажът Алепу, ситуиран до Созопол и Дюни, централният плаж на Созопол и Харманите ще ви запленят с плитки и бистри като сълзи води, с финия и мек пясък, с отличното поддържане и чистотата си.

6. Аркутино

Търсачите на разнообразни, неповторими, сантиментални прекарвания не могат да останат безучастни, посещавайки Аркутино. Плажът, отличен със Син байрак и тази година, разкрива освен спираща дъха панорама към остров Свети Тома, само че и предлага опция да се насладите на редки растителни типове като водните роза, лилия и леща, както и да се разноските измежду редица естествени забележителности в региона. Детски ъгъл, стадиони и даже фитнес навън на плажа са други плюсове, привличащи туристите.

7. Къмпинг Черноморец

Ако смятате, че къмпингите са места, лишени от улеснения, грешите. Плажът към къмпинг Черноморец е освен един от най-чистите плажове в България, само че предлага и неповторим релакс, приятност от съчетаването на море и планина, първокласно настаняване в съвременни бунгала, наподобяващи по-скоро на мечтаната къща на плажа, питейни заведения и детски ъгъл, магазини и заведения за хранене, инструктори по йога и водни спортове, СПА зона. Луксът на брега на къмпинга ще ви очарова и ще промени мнението ви за къмпингуването.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР