Може да гарантираме сигурност. Полицията е добре подготвена, 20 000

...
Може да гарантираме сигурност. Полицията е добре подготвена, 20 000
Коментари Харесай

Германската полиция е готова за срещата на Г-20

„ Може да подсигуряваме сигурност. Полицията е добре готова, 20 000 служители на реда ще наблюдават за реда по време на срещата на страните от Г-20. Няма да допуснем принуждение и демонстрации от противников темперамент ”, сподели кметът на Хамбург Олаф Шолц в изявление за немския вестник Tagesspiegel am Sonntag.

Към момента съперници на срещата на Г-20, антиглобалисти, анархисти са подали над 20 молби за осъществяване на демонстрации. Най-голямата – G20 not welcome here, е възнамерявала на 8 юли да събере 150 000 души. Дни преди срещата на територията на града са ситуирани краткотрайни центрове за задържане на нарушителите на реда. Това коства на града 750 000 EUR.

По данни на полицията, в Хамбург по време на срещата, в града ще има 8000 души, които управляващите на реда дефинират като леви радикали.

Сложна остава обстановката с палатковите, лагери, които стачкуващите възнамеряват да разпънат. Първоначално управляващите не разрешиха на територията на града да бъдат разпъвани палатки, само че конституционния съд на Федерална Република Германия отчасти анулира тази възбрана. Протестиращите имат право да разпъват палатки, само че не за живеене, а за осъществяване на политически акции: това попада в графата „ свободно изложение на мнение ”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР