Може да е трудно да се разбере, че около 20

...
Може да е трудно да се разбере, че около 20
Коментари Харесай

Рейчъл Мадоу за Предистория и възхода на фашисткото движение в Америка

Може да е мъчно да се разбере, че към 20 000 американци ще се съберат под облика на Джордж Вашингтон за пронацистки протест в Медисън Скуеър Гардън през 1939 година Но Рейчъл Мадоу прекара последните няколко години в отсяване на сходни отрезвяващи истории за новата си книга „ Предистория: Американска битка против фашизма “ (Crown). Това е предупредителна история за заканите за демокрацията в ерата на Втората международна война.

„ Не единствено имаше доста американци, които не желаеха да се бием [във войната] “, сподели Мадоу, „ само че имаше доста от тях, които желаеха да се бием от другата страна, с нацистите. “

Бетман посредством Getty ImagesMaddow, който е хазаин на шоу в MSNBC, първо изследва историята в поредност от подкасти, „ Ultra “, фокусирайки се върху изненадващите връзки сред американците и нацистките ползи: „ Организационното многообразие на хората, които са били от тази страна на предпазливостта преди Втората международна война, е шокиращо за мен “, сподели тя.

Някои от най-обезпокоителните истории, които Мадоу споделя, са за национална мрежа от подземни пронацистки, антисемитски групи, като тази, разобличена от Арнолд Ерик Севарейд, млад кореспондент, който щеше да стане прочут коментатор на CBS News. Именно той разкри сребърните фланелки.

офанзивата против Капитолия на Съединените щати.

Брейвър попита: „ Мислите ли, че в този момент виждаме възобновление на фашизма в нашата страна? “

„ Мисля, че виждаме още една итерация на ултрадесните “, Мадоу споделих. „ И има доста от детайлите, които са най-тревожните неща, които търсите, когато гледате народна власт, която е в усложнение да се поддаде на авторитаризма. Виждаме насилието да се намесва в политическия развой. Виждаме изкупителната жертва на малцинствата и рискови теории на конспирацията. Надигащият се антисемитизъм е безусловно червен байрак. Антисемитизмът съвсем постоянно върви с повишаването на фашистките хрумвания. И това е просто нещо, което не можем да пренебрегнем.

„ Тук има история, която би трябвало да да се учим от тях “, сподели тя. „ Американците преди нас – също толкоз умни, също толкоз изобретателни, също толкоз занимателни, тъкмо толкоз ясно мислещи, колкото всеки от нас би могъл да се надява да бъде – са водили тези борби преди нас. Можем да се поучим от това, което те направиха. "

ПРОЧЕТЕТЕ ОТКЪС:  " Предистория " от Рейчъл Мадоу

     
За повече информация:

" Предистория: Американска борба Срещу фашизма “ от Рейчъл Мадоу (Краун), в твърди корици, огромен щемпел, електронна книга и аудио формати, разполагаем на 17 октомври чрез Amazon, Barnes & Noble и Bookshop.org „ Шоуто на Рейчъл Мадоу “ на MSNBCThe Harmonie Club, Ню Йорк Сити

     
История, продуцирана от Габриел Фалкън. Редактор: Ед Гивниш.

     
Вижте също:

„ Нацистката интрига “: Заговорът от Втората международна война за убийството на ФДР, Чърчил и Сталин („ Sunday Morning “) Надига се ненавист: Възходът на бялото предимство в Съединени американски щати („ On Assignment “)
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР