Може да е трудно да се превърнете в страхотен лидер

...
Може да е трудно да се превърнете в страхотен лидер
Коментари Харесай

4 прости неща, които всеки екип иска от своя лидер

Може да е мъчно да се превърнете в страховит водач и да постигнете велики неща, само че практикуването на положително водачество в действителност е много елементарно.

В последно време съществува наклонност да се усложнява и премисля какво в действителност значи да бъдеш водач, само че по своята същина, да си добър началник не е толкоз комплицирано.  

След дълги години на работата с екипи от целия свят и хора от най-различни генерации, открих, че има четири елементарни неща, които безусловно всеки чиновник цени.

1. Ясна посока

Това е най-важната задача на водача. Ако има едно нещо, което наложително би трябвало да извършите, то това е да разясните задачите на компанията и да дадете на насоки за тяхното реализиране. 

Твърде постоянно екипите страдат от липса на изясненост на работното място, която може да докара до комплициране, разминавания, раздразнителност и индиферентност. Както споделя американският военачалник Патън: „ Никога не казвайте на хората по какъв начин се вършат нещата. Кажете им какво да създадат и те ще ви изненадат със своята съобразителност. “

2. Подкрепа

Вашият екип дава отговор за по-големия дял от работата и вашата задача като водач е да им предоставите всичко, от което имат потребност, с цел да бъдат сполучливи. Когато създадете среда, която ги приготвя за победа, те ще се възползват от опцията с двете си ръце и ще осъществят цялостния си капацитет. 

Да бъдеш водач значи да служиш на екипа си, а не да противоположното. Това не значи да вършите работата им вместо тях, а да им подсигурите подобаващите условия за работа и да бъдете до тях, когато имат потребност от вашата помощ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР