Може да е присъствал представител на Английското посолство. Не оспорвам

...
Може да е присъствал представител на Английското посолство. Не оспорвам
Коментари Харесай

Чобанов: Фирмата, с която е подписан меморандума, е регистрирана в офшорна зона

" Може да е участвал представител на Английското посолство. Не оборвам думите на Асен Василев ", съобщи проверяващият публицист от BIRD Атанас Чобанов пред " Евроком " по договорката за един милиард с Gemcorp.

" Има доста несъответствия в този гаф. Подписва се нещо като годна инвестиция, без елементи ", добави той.

" Аз се свързах по телефона с господин Бостанджиев, а той сподели, че няма да приказва на запис. Поговорихме неофициално, само че в разнообразни изказвания на Gemcorp се споделя. че е благосъстоятелност напълно на чиновници на фонда, а в този момент разбираме, че зад него има и пенсионен фонд. Имаше прессъобщение, където пишеше, че фондът е благосъстоятелност на чиновниците му. Не знам за какво не излязоха и не споделиха, че пенсионен фонд е подготвен да влага в България... ", пита журналистът.

" Този номер да прехвърлим пари на незнайни тръстове и да претендираме, че ги няма - руснаците го играят доста сполучливо ", безапелационен беше Чобанов.

" Само, че компанията Gemcorp holding corporation, която се подписва под меморандума е записана на остров Джърси, който не е английски, а е офшорна зона. Това е още едно противоречие, което би трябвало да се изследва ", акцентира журналистът от BIRD.

По думите му индивидът, който се води един от притежателите на фонда Атанас Бостанджиев е обвързван с Русия.

" Ако са съветски - такова влагане се употребява за пробутване на геополитически интерес, а всички олигарси, които са към него нямат никакъв независим марш. Ако има съветски капитали, това е един троянски кон. Ако не са съветски капиталите - би трябвало да се изследва, че не са съветски и и от къде са. Това е доста значимо и по тази причина би трябвало да се изследва. Трябва и ДАНС да се включи ", безапелационен беше проверяващият публицист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР