Може да бъде създадена международна комисия за подробно разследване на

...
Може да бъде създадена международна комисия за подробно разследване на
Коментари Харесай

Ердоган предлага международна комисия да разследва разрушаването на язовир „Каховка“

Може да бъде основана интернационална комисия за в детайли следствие на детонацията в язовир „ Каховка “ в Украйна, сподели през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Това съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

В телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски Ердоган сподели, че комисията може да включва специалисти от Русия, Украйна, Организация на обединените нации и интернационалната общественост, в това число Турция, заяви Дирекцията по връзки на Турция.

" Турция е подготвена да направи всичко по силите си в това отношение ", означи Ердоган и добави, че може да се следва способ на договаряния като при черноморската самодейност за зърното.

Подчертавайки, че няма да е допустимо да се предотвратят човешките жертви всеки ден, до момента в който спорът продължава, Ердоган е споделил на Зеленски, че Турция уверено ще продължи напъните си за определяне на мир сред Русия и Украйна.

От двете страни на язовир „ Каховка “ е оповестено изключително състояние -  едната страна се управлява от Русия, другата от Украйна. Вчера Киев и Москва се упрекнаха взаимно в повреждането на язовир „ Каховка “, което докара до наводнението на прилежащите селища. Москва упрекна Украйна, че се пробва да отреже Крим от прясна вода, която получава от язовир „ Каховка “, до момента в който Киев твърди, че Русия се пробва да забави предстоящата контраатака.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР