3 големи предимства от отварянето на 5-годишен CD точно сега

...
Може да бъде предизвикателство да намерите сигурни и възнаграждаващи инвестиционни
Коментари Харесай

Може да бъде предизвикателство да намерите сигурни и възнаграждаващи инвестиционни опции, които са в крак с инфлацията. В края на краищата средният лихвен процент по редовната спестовна сметка беше 0,53% към 24 юли 2023 г., което просто не може да го намали. На свой ред, потенциалните печалби от променлив фондов пазар и други високорискови начинания с висока печалба могат да бъдат изкушаващи, но има реален риск, свързан с тези видове инвестиции.

От друга страна, има какво да се каже за стабилността и предвидимостта на по-сигурните инвестиции, като депозитни сертификати (CD). И докато лихвените проценти по CD сметките бяха много по-ниски само преди няколко години, повишаването на лихвените проценти на Федералния резерв през последната година доведе до много по-високи APY по CD сметки. Дори краткосрочните компактдискове предлагат атрактивни цени точно сега и ако изберете по-дълъг срок — като 5-годишен компактдиск — точно сега, може да има още повече предимства.

В днешния икономически климат откриването на 5-годишен компактдиск се откроява като привлекателна опция за всеки, който иска да увеличи спестяванията си безопасно, като същевременно гарантира възвръщаемост на парите си. Но ако не сте сигурни, че това е правилният ход за вас, помислете за тези големи предимства от отварянето на 5-годишен компактдиск точно сега.

Започнете и сравнете най-добрите цени за компактдискове, за да спечелите повече днес.

>

APY са по-високи от нормалното

В момента лихвените проценти са по-високи от нормалното, което не е чудесно за кредитополучателите. Обаче текущата лихвена среда може да предложи големи ползи за спестителите, които искат да спечелят голяма възвръщаемост на парите си. Като ангажирате средствата си в CD сметка за продължителен период, като пет или повече години, финансовите институции обикновено ви възнаграждават с по-високи лихвени проценти, което може да доведе до значителни печалби с течение на времето.

Докато обикновената спестовна сметка средно около 0,42% в момента, има множество дългосрочни компактдискове — включително 5-годишни компактдискове — предлагащи годишни процентни доходности (APY) над 4,5% към 31 юли 2023 г. И с малко проучване е възможно да намерите компактдискове предлагайки дори по-високи лихви. Като заключите 5-годишен CD сега, имате възможност да спечелите по-атрактивен лихвен процент в сравнение с краткосрочните CD или спестовни сметки.

Ще бъдете защитени от колебанията на лихвените проценти

Едно от основните предимства на 5-годишния CD е фиксираният лихвен процент, който предлага. Вместо да се налага да планирате колебанията в лихвените проценти по спестовни сметки или непредсказуемостта на фондовия пазар, 5-годишният CD заключва конкретен лихвен процент за цялата продължителност на срока.

Това означава, че вие ​​ще продължите да печелите същия лихвен процент, независимо от всякакви колебания в икономиката или промени в лихвените проценти, по време на живота на компактдиска. Тази стабилност ви позволява да планирате и бюджетирате с увереност, като същевременно гарантирате, че парите ви печелят при по-висока от средната APY.

Инвестиционните рискове са минимални

За разлика от акции или други инвестиции превозни средства, компактдискове се считат за инвестиции с нисък риск. Фондовият пазар може да бъде силно нестабилен, подложен на непредсказуеми колебания, които могат да предизвикат безпокойство у инвеститорите. Това е нещо, което инвеститорите са преживели наскоро и е трудно да се предвиди накъде ще тръгне пазарът. Но 5-годишният CD ви позволява да се дистанцирате от нестабилността на пазара и да се съсредоточите върху дългосрочен растеж, без да се влияете от краткосрочните пазарни колебания.

Когато заключите парите си в CD, те също са застраховани от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) или еквивалентно образувание до определена сума (обикновено $250 000 на притежател на сметка). Тази застраховка гарантира, че дори ако банката е изправена пред финансови затруднения – което видяхме с поредицата банкови фалити по-рано тази година – вашата основна инвестиция е защитена, като същевременно печелите постоянна възвръщаемост.

Сравнете най-добрите цени тук, за да започнете да печелите повече днес.

Долната линия

Отварянето на 5-годишен компактдиск в момента идва с множество предимства , което го прави привлекателна опция за склонни към риск инвеститори, търсещи стабилност, сигурност и предвидима възвращаемост. С фиксиран лихвен процент, FDIC застраховка и защита от нестабилност на пазара, 5-годишният CD може да служи като ценно допълнение към добре закръглен инвестиционен портфейл. Независимо дали имате конкретни финансови цели или просто искате да увеличите спестяванията си със спокойствие, може да ви е от полза да проучите потенциалните ползи от 5-годишния CD днес.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР