Може да бъде отворена до няколко месеца, ако МВР даде

...
Може да бъде отворена до няколко месеца, ако МВР даде
Коментари Харесай

Предлагат лицензирана университетска лаборатория в помощ на МВР да проверява шофьорите за алкохол и дрога

Може да бъде отворена до няколко месеца, в случай че Министерство на вътрешните работи даде зелена светлина

Лаборатория за токсико-химичен разбор за опиати и алкохол на водачите да отвори в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас. Идеята е на ректора проф. Христо Бозов и тя е подкрепена от Община Бургас в лицето на кмета Димитър Николов. Може да бъде осъществена в границите на няколко месеца в случай че Министерство на вътрешните работи даде зелена светлина за това.

Поели сме самодейността, имаме инсталация, само че би трябвало време да обучим и експертите, с които разполагаме, сподели пред Флагман.бг проф. Бозов.  

Кметът Димитър Николов през днешния ден организира диалог с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който бе в Бургас. „ Ще осигурим парите и лабораторията ще служи в помощ на полицията и за образование на студентите. Работим по това нещо, тъй като в този момент затлачването е голямо. Има закъснение на резултатите от към 6 месеца “, сподели Димитър Николов.

Стана ясно още, че ректорът на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ проф. Христо Бозов пратил публично писмо до Министерство на вътрешните работи, в което предлага да бъде лицензирана лаборатория за проби за опиати от водачите. Ако разрешат това да се случи, университетът и Общината са подготвени да влагат средства.

В момента се ревизира дали има законодателна алтернатива за разкриването на тази лаборатория.  В момента наличната не може да обработва задоволително бързо тестванията и има закъснение в резултатите.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР