може да бъде освободен условно от затвора още в края

...
може да бъде освободен условно от затвора още в края
Коментари Харесай

Бившият тайландски премиер Таксин може да бъде освободен условно през февруари

може да бъде освободен условно от пандиза още в края на февруари. Това разгласи старши чиновник на пандиза, в който се намира той , оповестява " Ройтерс ".

Припомняме, че неговата присъда от осем години затвор от 2008 бе сменена с такава от една година след завръщането му от 15-годишното му самоизгнание предишния месец.  През 2006 година е свален от боен прелом. Докато е бил в чужбина, Таксин е приет за отговорен задочно по обвинявания, включващи корист с власт, спор на ползи и длъжностно закононарушение.

Той е отпред на тайландското държавно управление от 2001 година. През 2006 година, до момента в който е на посещаване в Ню Йорк за среща на страните членки на Организация на обединените нации, в родината му се прави боен прелом, вследствие на който той е отхвърлен от поста. Шинаватра се завръща в Тайланд, само че две години по-късно - през 2008 година е заставен да напусне страната, защото е наказан по две обвинявания - за корупция и за непочтеност към монархията.
 Бивш министър председател на Тайланд се върна в страната и влезе в пандиза
Бивш министър председател на Тайланд се върна в страната и влезе в пандиза

Мнозина външни наблюдаващи се надяват, че завръщането му ще повлияе на сформирането на ново държавно управление в Тайланд

При завръщането си той бе посрещнат от аплодиращи го тълпи привърженици след което бе задържан на летището. През първата си нощ в Тайланд Таксин беше изместен в полицейска болница с болки в гърдите и високо кръвно налягане, където сега се лекува.

Дни по-късно крал Маха Ваджиралонгкорн смени осемгодишната му присъда на такава от една година, обаче можеше да бъде освободен и по-рано.

" След излежаване на шест месеца от присъдата си Таксин ще има право на условно освобождение за пандизчии над 70 години или заболели ", разясни заместник-генералният шеф на отдела за санкции Сити Сутивонг. В тези случаи няма развой на молба за условно освобождение, изясни още той. Лечението на някогашния министър председател в болница е по преценка на медицински експерти и няма ограничаване във времето , добави Сити.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР