Може да бъде много трудно да се настроите за работа

...
Може да бъде много трудно да се настроите за работа
Коментари Харесай

Как да се върнем на работа без стрес?

Може да бъде доста мъчно да се настроите за работа след дълго чаканата лятна почивка - множеството хора са осведомени с вълнението и безпокойството преди да се върнат на работа и невъзможността да се включат интензивно в процеса през първите дни. Министерството на труда и обществената отбрана в Москва приказва за това по какъв начин да се върнем към естествените действия без стрес.
Мария Ломжева, експерт по обществена работа в фамилен център „ Западно Дегунино “, поучава да се подготвим за първия работен ден още преди ваканцията: преди да излезем в отпуск, поемаме елементарна задача, която да продължим след края му. Това ще помогне да влезем в нормалния си темп допустимо най-бързо, отбелязва РИА Новости, представена от БГНЕС.
" Разбира се, след отмора не е елементарно да поемете значима и виновна задача, тъй че би трябвало да започнете с елементарни дребни неща - това ще усили концентрацията ви. Адаптирането се случва много постепенно и извънредно в процеса на активност ", сподели експертът.
Често безпокойството преди да се върнем на работа е обвързвано със страха, че може да са настъпили значими промени по време на нашето неявяване. Колегите могат да ни оказват помощ да се оправим с безпокойството, като ги помолим да ни осведомят за пропуснатото, както и да споделят усещанията си от ваканцията.
 Искате да работите в чужбина - ето какво би трябвало да извършите, с цел да не ви излъгват Искате да работите в чужбина - ето какво би трябвало да извършите, с цел да не ви излъгват
Бъдете деликатни, в случай че търсите работа в чужбина. За това предизвестява Главна ревизия по труда (ГИТ), като дава образци и скъпи насок...
Претоварването в първите дни може да докара до бърза изтощеност и несъразмерен стрес, което ще се отрази освен на резултатите от работата, само че и на здравето, по тази причина психологът предлага да си позволим петминутни почивки, които ще ни оказват помощ да се концентрираме и структурираме мислите си, а след работа - да отделим време за себе си.
" Много е значимо да не я „ карате през пръсти “ през първите дни, да планирате рационално работния си ден, като редувате почивката с енергична активност. Организирайте всекидневието, планирайте всички неща авансово, влизайте в работния развой последователно - това ще помогне за реализиране на оптимални резултати ", поучава експертът.
Малка изненада или подарък за себе си също може да помогне за запазването на положително отношение. Ако вкъщи ви чака дълго мечтано нещо или нещо, което оптимално дава отговор на вашите ползи, това ще ви разреши да се включите в процеса на дейна активност по позитивен метод.
" Всички обичаме, когато желанията ни се сбъдват. Това е чудесна причина да придобиете това, за което в действителност сте мечтали. Подарете си тази наслада и прочувственият резултат няма да ви накара да чакате ", прибавя Ломжева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР