Може би знаете, че депозитните сметки вече предлагат впечатляваща възвръщаемост,

...
Може би знаете, че депозитните сметки вече предлагат впечатляваща възвръщаемост,
Коментари Харесай

Колко би донесъл CD от $5000 за 5 години?

Може би знаете, че депозитните сметки към този момент оферират впечатляваща възвръщаемост, защото Федералният запас увеличи целевата си рента по федералните фондове повече от 10 пъти през последните няколко години. Лихвеният % на федералните фондове образува основата за лихвените проценти, които финансовите институции оферират на тези сметки – и защото процентът на Фед е нагоре, днешната възвръщаемост е мъчно да се пренебрегва.

И един от най-хубавите способи да се възползвате от днешната среда с високи лихвени проценти е да отворите документ за депозит (CD). Компактдискове оферират безвреден метод за запазване на празните ви пари и с помощта на нападателните нараствания на лихвените проценти от Фед, днешните най-хубави 5-годишни компактдискове плащат почти 5% възвръщаемост на вашата инвестиция. И по този начин, какъв брой пари можете да спечелите, като инвестирате в CD? Нека създадем сметката, с цел да разберем.

Отворете CD в този момент, с цел да заключите днешните впечатляващи облаги.

Колко би донесъл CD за 5000$ за 5 години?

Сумата пари, която можете да извършите от CD за 5000$ за пет години зависи значително от това къде сте отворили акаунта си.

„ Онлайн банките са в положение да заплащат доста по-високи лихвени проценти “ от своите физически банки, споделя Гари Цимерман, създател и основен изпълнителен шеф на MaxMyInterest. Това е по този начин, " тъй като имат по-ниска конструкция на оперативните разноски. Без да се постанова да заплащат за скъпи клонове, онлайн банките могат да си разрешат да трансферират тези спестявания непосредствено към вас посредством по-висок лихвен %. "

Важно е обаче да сравните всичките си варианти — онлайн и други. Онлайн банките нормално оферират най-високите цени за CD, само че има някои изключения от правилото. Това важи изключително за кредитните съюзи.

В момента Bread Savings, Popular Direct и SchoolFirst Credit Union оферират някои от днешните най-хубави 5-годишни лихвени проценти по CD. Ето какъв брой пари ще спечелите от $5000 5-годишен компактдиск във всяка от тези институции: 

Икономия от самун при 4,75%: $1305,80 (за общо $6305,80 след пет години) Popular Direct при 4,70%: $1290,76 ( за общо $6 290,76 след пет години) SchoolFirst Credit Union при 4,60%: $1 260,78 (за общо $6 260,78 след пет години)

Имайте поради, че възвръщаемостта ви зависи от сумата пари, която депозирате във вашия компактдиск, само че не е нужно да депозирате $5000, с цел да спечелите забележителна рента. Ето какъв брой бихте могли да спечелите, като вместо това депозирате $1000 в 5-годишен компактдиск във всяка от тези институции: 

Спестяване на самун при 4,75%: $261,16 (за общо $1261,16 след пет години)Popular Direct при 4,70%: $258,15 (за общо $1258,15 след пет години)SchoolFirst Credit Union при 4,60%: $252,16 (за общо $1252,16 след пет години)

Отворете компактдиск през днешния ден, с цел да спечелите огромна възвръщаемост на парите си.

Други аргументи, заради които би трябвало да инвестирате в компактдиск

Фактът, че можете да спечелите впечатляваща възвръщаемост на вашата инвестиция, е добра причина да отворите компактдиск, само че това не е единствената причина да Направи го. Някои други преимущества от отварянето на компактдиск включват: 

Сигурност

„ Сертификатите за депозити оферират на консервативния вложител сигурност на главницата, предвидима възвръщаемост и постоянен приход от лихви, “ споделя Марк Фрид, управител по благосъстоянието и сътрудник в Merit Financial Advisors. Така че компактдисковете са безвредна капиталова опция. Това е изключително правилно, когато вземете поради, че тези сметки нормално идват със застраховка FDIC или NCUA до $250 000 на инвеститор, на сметка.

Заключете мощна възвращаемост

„ Просто е “, споделя Майкъл Арвей, създател и основен изпълнителен шеф на Marvelous Retirement Planners. „ Компакт дисковете се употребяват за това, което някои може да нарекат „ мързеливи пари “ или пари, от които няма да имате потребност известно време. “ Това е по този начин, тъй като компактдисковете оферират обезпечена норма на възвръщаемост за избран интервал от време.

Когато отворите компактдиск, заключвате неговия лихвен процент за целия период на акаунта. Така че, в случай че отворите 5-годишен CD в този момент и лихвите паднат през идната година, ще продължите да печелите възвръщаемост при високите лихвени проценти, които институциите заплащат през днешния ден до края на вашия 5-годишен период.

Планирайте идните разноски

CD-тата също са превъзходен метод да планирате идните разноски.

Например, някой, който споделя, че отива на отмора след една година и желае да добави малко стойност към средствата си за отмора, може да вложи малко пари в девет- или 12-месечен компактдиск на локален заем съюз или депозитар “, споделя Арвей.

В края на краищата, като прави това, спестителят е в положение да завоюва предвидима възвръщаемост без никакъв риск от загуба. Така че, като съхраняват парите си за почивка на компактдиск, те могат да прибавят малко към парите, които харчат за пътуването си.

Използвайте компактдиск, с цел да планирате идните си разноски през днешния ден.

Долната линия

Днешните водещи варианти за CD заплащат забележителна норма на възвръщаемост. Въпреки това, сегашната високоскоростна среда няма възможност да продължи постоянно. Инвестирайте $5000 в 5-годишен CD в този момент, с цел да заключите впечатляваща възвръщаемост, преди лихвите да стартират да падат.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР