Може би законът за горивата се отлага с 6 месеца,

...
Може би законът за горивата се отлага с 6 месеца,
Коментари Харесай

БСП: Законът за горивата се отлага, за да има сива икономика?

„ Може би законът за горивата се отсрочва с 6 месеца, тъй като би трябвало да има сива стопанска система, някой да се облагодетелства и да си финансира изборите “.
 Отлагат закона за горивата с 6 месеца  Търговци на горива стартират митинги с жълти жилетки, готвят се да затворят граници
Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев в ефира на БНР. Той изясни, че от през днешния ден законът към този момент е в действие и през днешния ден би трябвало да бъде изменен и отсрочен.

„ Сами разбирате в какъв парадокс работи Народното събрание и какъв брой са способени ръководещите. В продължение на една година се разискваше този законопроект. Всички страни бяха изслушвани в Народното събрание, най-много земеделските производители, след което законът беше признат “, съобщи националният представител.

„ Оказа се, че примерно Минно-геоложката камара и Строителната камара имат съответни оферти. Когато работят на техните обекти, би трябвало да имат ведомствени бензиностанции, с цел да зареждат своята техника. Казахме, че незабавно припознаваме техните оферти и през днешния ден те към този момент ще бъдат прегледани в комисия “, добави Стойнев. Той акцентира, че всеки, който желае и счита, че има нещо, което го тормози в закона, може да се обърне към „ Българска социалистическа партия за България “. „ Готови сме да го изслушаме, само че в последния миг да се трансформират неща, за нас е неуместно “, безапелационен е националният представител. „ Друг е въпросът за какво до в този момент не са създали своите оферти “, разяснява той. Според него огромният проблем е какво е свършило Министерството на стопанската система. „ В продължение на 6 месеца трябваше да напишат подзаконовата нормативна уредба. Те не си мръднаха пръста, а желаеха законът да бъде изменен. Искат да отсрочат закона с 6 месеца, тъй като идват избори и държавното управление се нуждае от успокоение – никой не би трябвало да стачкува и недоволства. Ние предлагаме да се отсрочи с 2 месеца – задоволително време, с цел да бъдат решени всички проблеми “, предложи Стойнев. Той изясни, че Българска социалистическа партия е направила съответни оферти, за които е била сезирана, само че са отхвърлени в зала. „ Строителната камара, която е толкоз мощна и огромна, стовариха техника в София, тъй като недоволстваха, а в последна сметка бяха възнаградени с публични поръчки за 1 милиарда 350 млн. лева, които ще бъдат изхарчени непрозрачно “, разяснява Драгомир Стойнев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР