Може би всеки от нас има човек в живота си,

...
Може би всеки от нас има човек в живота си,
Коментари Харесай

Това са любимите фрази на манипулаторите

Може би всеки от нас има човек в живота си, който е нарцистична персона, умел манипулатор. Въпреки че знаем, че тази персона е тъкмо такава, всякога при основала се избрана обстановка, най-често комплицирана, разрешаваме на тази персона още веднъж да ни смачка. Манипулаторите имат богат набор от реплики, които вадят като оръжие. Вижте някои от тях, на които да не се поддавате.

„ Ти не си добре, не съм направил/а това. “

Манипулаторите в никакъв случай не биха признали своите неточности. Вместо това ще отрекат, прехвърляйки виновността върху вас, с цел да поддържат версията си. Те ще употребяват оня способ, който ви кара да започнете да се съмнявате в правотата си

„ Другите бяха прави за теб. “

Манипулаторът обича да кара другите да се усещат отговорни. Често могат да вметнат в диалог с вас непознати думи или да си измислят, че някой е споделил нещо отрицателно за личността ви. Всичко това, с цел да се почувствате гузни от решението, което взимате и да се откажете от него.

„ Не мога да си показва живота си без теб. “

Тези думи може да чуете и от нарцистичен сътрудник в любовната ви връзка. Такъв вид персони също си служат с манипулативни похвати. Може би ви е напълно ясно, че този човек е малко евентуално да изпитва същинска обич, а по-скоро се пробва да реализира избрана цел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР