Може би в предстоящия парламент вероятно няма да бъде възможна

...
Може би в предстоящия парламент вероятно няма да бъде възможна
Коментари Харесай

Политолог: ПП и ДБ няма как да обяснят на избирателите си коалиция с ГЕРБ

Може би в идния парламент евентуално няма да бъде допустима друга коалиция, с изключение на някаква към ГЕРБ. В този смисъл, изказването на Борисов от през днешния ден е разумно. 

Това съобщи за Euronews Bulgaria политологът Ивайло Илиев. 

Според него макар отправените от Борисов предложения за приемане на бюджет на Асен Василев и правосъдна промяна на " Демократична България ”, тези две партии по какъв начин няма по никакъв метод да обяснят възможна коалиция с ГЕРБ. 

“Ако бъде отказана тази поръчка за евроатлантическа коалиция, най-вероятно ще се стигне до втори мандат ”, уточни Илиев и оцени реакцията на “Продължаваме смяната ”, че ще бъдат градивна съпротива, като прибързана.
В Народното събрание към този момент е и партията на Стефан Янев. Моето усещане е, че той резервира положителни взаимоотношения с президента. Не сме чули рецензии посред им. Имам такова очакване, че в случай че се стигне до трети мандат, той да бъде в ръцете на “Български напредък ”.
Според политолога в случай че се стигне до третия мандат най-вероятно ще бъде препоръчан кабинет на националното единодушие и с избрани цели, вместо съдружно ръководство. 

По думите на Илиев ГЕРБ остава партия без ясни сътрудници, поради неизчистения им имидж пред другите партии. 

“Борисов можеше да се отдръпна тъкмо през днешния ден с този брифинг, само че тази поръчка остава в историята, най-малко за времето на този парламент ”, разяснява политологът. 

Той изрази вяра в актуалното 48 Народно заседание пристрастеностите да правят отстъпка на здравия разсъдък.  

“Надявам се разговорът да се усъвършенства. Нека си признаем, че партията, която взривяваше разговора в предните три Народното събрание, към този момент не е част от него. Партията, поради която също си отиде предходното ръководство. Поради това считам, че все още разговорът има действителната почва, върху която да бъде усъвършенстван до степен да даде резултати ”, добави Илиев.

Целия диалог вижте във видеото.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР