Може би трябваше да минем през един такъв чалга-бонапартистки експеримент,

...
Може би трябваше да минем през един такъв чалга-бонапартистки експеримент,
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Трябваше да минем през чалга-бонапартистки експеримент

Може би трябваше да минем през един подобен чалга-бонапартистки опит, с цел да забележим, че в такава спешна обстановка е нужна реполитизация. Това разяснява пред Българското национално радио политологът Страхил Делийски.
„ Трябва да чуем отговори от „ ИТН “ и Слави Трифонов чия е борбата и борба защо е, за която те ще се борят отсега нататък “, счита той.

„ В тази обстановка ти да държиш да си единствен е меко казано необичайно, още повече ние сме едно много фрагментирано общество като полезности и социално-икономически, в тази обстановка е нужен разговор, би трябвало да има нещо, което да ни сплотява. В случая главната функционалност на политическото водачество е да се потърсят мостове сред тези разнообразни версии за политическата и обществена действителност, тъй че да се върнем в полето на политиката, в полето на търсенето на вероятните пътища за общото ни живеене “, съобщи още Делийски.

„ Всичко друго е или недоумение за това какво съставлява политическият развой или отвращение да се взе участие в него. Големият залог в този момент е дали в една такава обстановка ще стартира една смислена, достоверна гражданска готовност от долу, която да излъчи водачи, които да се опитат да върнат политиката, там където ѝ е мястото. Това ще стане по силата на това, че обществата се трансформират, само че може би би трябвало малко време...може би трябваше да минем през един подобен чалга-бонапартистки опит, с цел да забележим, че в такава спешна обстановка е нужна реполитизация “, счита политологът.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР