Може би точно в 12 часа говорител със скръбен апломб

...
Може би точно в 12 часа говорител със скръбен апломб
Коментари Харесай

21 Юли 1981: Какво Знаем За Смъртта На Людмила Живкова

Може би тъкмо в 12 часа представител със печален самоувереност заяви, че е умряла Людмила Живкова. Това става единствено 5 дни преди да навърши 40 години, напомня в. „ 24 часа “.

В ония години медиите нищо не пишеха за персоналния живот на партийния и държавен хайлайф и малко на брой са знаели за здравословните проблеми на дъщерята на Тодор Живков.

Беше разгласен всеобщ печал.

1981 година, последната в живота на Людмила, не стартира добре за нея. Предстои честването на 1300-годишнината от основаването на българската страна. Идеята за това честване е нейна, тя е и началник на комисията по организирането на тържествата. Според проектите ѝ тържественото заседание би трябвало да е в зала №1 на НДК, където да звучи Одата на насладата от Деветата симфония на Бетховен.

Но тя тактично е отстранена като началник на комисията, която е преобразувана в комитет и негов ръководител - за по-голяма представителност!? - става Тодор Живков. Това няма по какъв начин да не удря грубо по самочувствието и упоритостите ѝ.

На 17 февруари Живкова отпътува на двуседмично посещаване в Индия, където открива изложбата “Тракийското изкуство по българските земи ”. Отделно от формалната стратегия тя има доста срещи и визити, за които никой от делегацията не знае. Тръгва слух, че е посетила храмове на богинията на гибелта Кали, което било неприятна прокоба.

В самолета при противоположния полет за София тя привиква един по един членовете на делегацията, споделя им по няколко странни фрази, които за някои звучат като прощални, и им подарява бели кърпички.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР