Може би тайната е в гаспачото или паелята, тъй като

...
Може би тайната е в гаспачото или паелята, тъй като
Коментари Харесай

В Испания хората са най-здрави

Може би тайната е в гаспачото или паелята, защото Испания просто надмина Италия, с цел да стане най-здравата страна в света.

Това е съгласно показателя Bloomberg Healthiest Country Index за 2019 година, в който се класират 169 страни съгласно фактори, които способстват за общото здраве. Испания беше на шесто място при предходния показател,, оповестена през 2017 година

Още четири европейски страни са измежду първите 10 през 2019 г.: Исландия (трето място), Швейцария (пета), Швеция (шеста) и Норвегия (девета). Япония беше най-здравословната азиатска нация, скочила с три места напред от изследването за 2017 година на четвърто място и размени Сингапур, който спадна до осмо. Австралия и Израел приключват първата десетка на седмо и десето място.

 Испания Thinkstock

Индексът класира страните въз основа на променливи величини, в това число дълготрайност на живота, като в същото време написа „ черни точки “ за опасности като използването на тютюн и затлъстяването. Той също по този начин взема поради факторите на околната среда, в това число достъп до чиста вода и канализация.

Испания има най-високата дълготрайност на живота при раждане измежду народите на Европейския съюз, изоставяйки в международен мащаб единствено след Япония и Швейцария, демонстрират данните на Организация на обединените нации. Предвижда се Испания до 2040 година да има най-високата дълготрайност на живота, съвсем 86 години, следвана от Япония, Сингапур и Швейцария съгласно Института за премерване и оценка на здравето във Вашингтон.

 Испания Thinkstock

Първичната грижа се дава главно от публични снабдители, профилирани фамилни лекари и медицински сестри, които дават превантивни услуги на деца, дами и пациенти в преклонна възраст, както и грижи при остри и хронични случаи”, се показва в прегледа на Европейската обсерватория за здравните системи и политики 2018 година за Испания отбелязвайки спад през последното десетилетие на сърдечносъдови болести и смъртни случаи от рак.

Сред страните от Балканите на първо време в класацията е Гърция – на 26 място, въпреки и да бележи оттегляне с 6 позиции. Босна и Херцеговина е на 42-ро място, следвана от Албания. Турция е 51-ва, а Македония и Сърбия разделят 56-то място.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР