Може би сценаристите на филма на Пазар дере са пропуснали,

...
Може би сценаристите на филма на Пазар дере са пропуснали,
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Сценаристите на филма на Пазар дере са пропуснали, че има модерна контролноизмервателна система

Може би сценаристите на кино лентата на " Пазар дере " са пропуснали, че има съвременна контролноизмервателна система, която е снимала всичко и визитата на министър Петков е в интервал, след който тъкмо ръководеното от него министерство и структури са изпуснали язовира и той е празен, с цел да може да бъде изработен този " репортаж ".Това съобщи пред БТВ някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов.

Той добави, че Законът за публичните поръчки е спазен и това може да бъде тествано. Вчера служебният министър на стопанската система Кирил Петков съобщи, че ще внесе сигнал в прокуратурата против Държавната консолидационна компания (ДКК) поради " неприятно ръководство, непрозрачни схеми и повишени цени на строителните материали " и даде образец с ремонтирания за 2,3 млн. лв. язовир " Пазар дере " до Ловеч. Лъчезар Борисов обаче оправда думите на Петков. " На фотография от 31 май се вижда, че язовирът е цялостен. Веднага по-късно се вижда по какъв начин равнището му внезапно пада, т.е. той е изтърван ", добави Борисов.

Бившият министър на стопанската система изясни, че през 2013-2014 година този язовир е избран за един от най-опасните, тъй като на 5 метра от него се намира автомагистралата, която свързва София и Варна. " Пазар дере " се цялостни за секунди и от средата на януари месец се е препълвал шест пъти ", добави той.

" Бетонът за ремонтните действия е закупуван на цена сред 88-95 лева на кубик без Данък добавена стойност. Цените, които Петков засяга, са с всички действия, направени по полагане, транспорт и създаване на тези уреди от фирмите, изпълняващи ремонта ", сподели още Борисов.

Вчера от Политическа партия ГЕРБ обявиха в известие до медиите, че язовир „ Пазар дере “ е източен за 3 дни, какво и че това е " тежка операция на предизборния щаб на Радев ".

Ето и цялостния текст на известието на Политическа партия ГЕРБ, оповестено без редакторска интервенция:

За следващ ден опровергаваме откровена неистина на служебното държавно управление, трансформирало се в избирателен щаб на кандидат-президента Румен Радев. Допреди няколко дни язовир „ Пазар дере “ не е бил „ локва “. Той е бил съзнателно източен, с цел да може Кирил Петков да се снима на него и да заблуди обществото. Това съобщи претендентът за депутат в Стара Загора и досегашен министър на стопанската система Лъчезар Борисов. Заедно със свои сътрудници от ГЕРБ, той посети източения водоем край Ловеч.

Борисов изясни, че на обекта е инсталирана контролно-измервателна система, която да следи в действително време равнището на водата. „ От служебния избирателен щаб може би не знаят, че равнището може да се наблюдава и онлайн. Оттам ние разполагаме с графики, на които ясно се вижда по какъв начин на 31 май язовирът е цялостен. 3 дни по-късно обстановката тук е радикално друга. Затова питаме: кой подреди язовирът да бъде източен? Можем ли да чакаме това се случи и с други водоеми с предизборна цел? “, попита той. По думите на Лъчезар Борисов употребяваният на оборудването бетон е закупен на цени сред 88 и 95 лева, а не както твърди Петков за 250 лева „ В посочената от него сума влиза и полагането на бетона, труда на строителите, както и транспортните разноски. Освен това има и експертен съвет, който е одобрил всички разходи по плана “, уточни някогашният министър.

Според водачa на листата на ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков на основни постове в страната са назначени скъпоплатени ревизори, които до този миг не са разкрили нито една неправда, само че за сметка на това са създали голям брой погрешни внушения. „ Държавната организация за метрологичен и механически контрол предписва на предприятието за ръководство и стопанисване на язовири да се източи водоемът. И на двете принципал е икономическият министър “, заяви Нанков и добави, че ремонтните действия по обекта са били извънредно наложителни, тъй като язовирът постоянно е преливал и е причинявал голям брой произшествия по минаващия наоколо републикански път София-Варна.

Пред медиите кандидат-депутатът от 24 МИР Тома Биков настоя секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов да даде пояснение за публикуваните в интернет фрагменти, на които се вижда по какъв начин той получава торба с незнайно наличие от някогашния митнически началник Петко Петков. „ Президентството и Узунов би трябвало да отговорят не на нас, а на цялото общество. Какво е имало в торбата? Подаръците за персоналните другари не се ли дават при започване на срещите? Защо двамата с Петков си оставят телефоните на прилежащата маса? Защо си споделят посредством писане по лист? Има ли потребност да споделям на какво наподобява този сюжет? “, разяснява Биков.

„ Не питаме нищо комплицирано. Кадрите са красноречиви. Възможно ли е да са обсъждали назначения в регионалните администрации, тъй като всички помним по какъв начин Узунов води първото заседание на регионалните шефове, към които като президентски консултант няма никакво отношение. И за това, и за още доста други въпроси, президентската институция дължи отговори “, акцентира Александър Иванов – претендент за депутат от 23 МИР.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР