Може би сте попадали на хакерскaта джаджа Flipper Zero, която

...
Може би сте попадали на хакерскaта джаджа Flipper Zero, която
Коментари Харесай

Хакерската джаджа Flipper Zero е реализирала продажби на стойност почти 80 милиона долара

Може би сте попадали на хакерскaта джаджа Flipper Zero, която се популяризира сега по целият свят, с изключение на в Русия. Компанията основател на джаджата Flipper Devices Inc. напусна Русия при започване на войната и от този момент продължи напред. Тя твърди, че към този момент не е обвързвана с Русия по никакъв метод, и че е на път да продаде свои артикули на стойност 80 милиона $ тази година, откакто натрупа съвсем 5 милиона $ като предварителни поръчки в Kickstarter (най-голямата и известна платформа за групово финансиране в света), и твърди, че е продала устройства на стойност 25 милиона $ през предходната година.

И по този начин, какво продава Flipper Devices? Flipper Zero всъщност е „ портативен игрови мултифункционален инструмент “, ориентиран към всички, които се интересуват от киберсигурност, без значение дали са тестери, любопитковци или имат по-непочтени цели. Инструментът разполага с голям брой благоприятни условия за манипулиране на заобикалящия ви свят, в това число безжични устройства, RFID системи, отдалечени безключови системи, ключодържатели, входни бариери, гаражни порти и други. По принцип можете да го програмирате да емулира (излъчва) сигнали на голям брой разнообразни заключващи системи.

Той в действителност работи. От една страна, това е забавна играчка за изпробване, която акцентира какъв брой несигурна е в действителност огромна част от света към нас. От друга страна, любопитно е дали е чудесна концепция в дивата природа да има над 300 000 такива джаджи, които улесняват улавянето на сигнали от ключове за коли и отваряне на порти и по-късно се употребяват за отваряне на упоменатите (включително портовете за зареждане на електрическите автомобили на Tesla, по някаква странна причина).

Може единствено да си визиите, какво предизвикателство е да се сътвори този стартъп до момента в който има война и голям брой наказания, само че компанията е намерила метод да заобиколи това. В обява в Instagram от предходната година, дни преди да стартира войната в Украйна, от Flipper Devices обявиха, че „ Настоящите събития няма да повлияят по никакъв метод на производството на Flipper Zero и всички поръчани устройства ще бъдат изпратени на клиентите и на тези, които са създали предварителна поръчка, макар че е допустимо да има закъснение за клиентите от страните от Оперативно-наблюдателно дело (Общността на самостоятелните държави) заради нарушавания в логистиката в района “.

A post shared by Flipper Zero (@flipper_zero)

Като компания Flipper Devices направи изказване, че екипът ѝ „ се състои както от украинци, по този начин и от руснаци “, и се изрича „ коренно срещу продължаващата специфична военна интервенция, и че никой от членовете на компанията не я поддържа “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР